H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

ZWO ASI 385 MC színes kamera

02718 • ZWO ASI 385 MC színes kamera
USB 3.0 csatlakozóval
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
167 900 Ft
1679 pont
1-2 héten belül

Az ZWO ASI 385 MC színes kamera, magas érzékenységű bolygó és Hold asztrofotós kamera legfőképpen extra alacsony kiolvasási-zaj értékével (0.7e) és magas érzékenységével emelkedik ki a mezőnyből. Emellett 3.75 mikronos pixelméret, valamint 2.13 megapixeles legnagyobb felbontás jellemzi. Érzékelője a Sony által gyártott IMX385 C-MOS érzékelő 1936x1096 pixel felbontással bír. Az extrém alacsony kiolvasási zajnak köszönhetően rövidebb expozíciós időkkel is nagyon tiszta és zajmentes képet ad. A bolygókról igen rövid expozíciós idővel készíthetünk felvételeket, jobb minőségű képkockákat kapva, ami pedig élesebb és jobb felbontású végső képet eredményez. Alkalmas halványabb mély-ég objektumok - planetáris ködök, emissziós ködök, galaxisok, halványabb kettőscsillagok - megörökítéséhez is.

Az ZWO ASI 385 MC színes kamerát kiválóan használhatják azok is, akik a közeli IR-tartományban (< 2.5 mikron hullámhossz) szeretnének fotózni, mivel az eszköz itt is kimagaslóan érzékeny. Egy IR-blokk szűrő beiktatásával (nem tartozék) gyönyörű színes felvételeket készíthetünk, míg egy IR szűrővel (ami csak az IR-sugarakat engedi át) teljes felbontású monokróm képek is készíthetőek.

A kamerák USB 3.0 csatlakozóval rendelkeznek, mely az USB 2.0-nál jóval nagyobb képátviteli sebességet tesz lehetővé, vagyis nagyobb képméret esetén több felvételt rögzíthetünk adott idő alatt. Ennek leginkább Hold- és Nap felvételek esetén van jelentősége, a bolygók megörökítése során kevéssé. A kamera 67 fsp (képkocka másodpercenként) kép készítésére alkalmas 12 bit-es üzemmódban, azonban 10 bit-es módba már 120 fsp-re is képes!  ST4-es portjának köszönhetően augoguiderként is hadra fogható.

Képrögzítésre számos ingyenes szoftver tölthető le az internetről, Windows alatt különösen ajánljuk a SharpCap és a FireCapture alkalmazásokat. A kamerák a Windows XP vagy újabb változatát igénylik, de használhatóak Linux alatt, sőt Macintosh támogatással is rendelkeznek.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Érzékelő adatai
Típus: CMOS IMX385LQR 
Színes / monokrom: színes 
Érzékelő mérete: 7.3 x 4.1 mm
Pixelméret: 3.75 μm
Felbontás: 1936 x 1096 pixel
ADC: 12bit 
Egyéb paraméterek
Beépített UV/IR blokk szűrő: Nem 
Hűtött: Nem 
DeltaT: - fok
Backfocus: 12.5 mm
Számítógép felőli csatlakozó típusa: USB 3.0 
Súly: 120 g
1

Kiemelten ajánljuk

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

ZWO légköri diszperzió-korrektor prizma ZWO légköri diszperzió-korrektor prizma
62 900 Ft
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.