H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

ZWO ASI 120 MC-S színes kamera

01620 • ZWO ASI 120 MC-S színes kamera
USB 3.0 csatlakozóval
 5
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
89 900 Ft
899 pont
✔  Készleten

A ZWO ASI 120 MC-S színes kamerákat csúcsminőségű bolygófelvételek elkészítésére optimalizálták. Rendkívül kis, 3.75 mikronos pixelméret, tekintélyes 1280x960 pixeles érzékelő, 12 bites kimenet, valamint nagy képfrissítési frekvencia jellemzi ezeket a termékeket. Megfelelő szoftverrel vezetőkameraként is alkalmazható.

A kis pixelméret az apró részletek megörökítését garantálja, a 12 bites kimenet 4096 színárnyalat rögzítését teszi lehetővé (ezzel szemben a legtöbb kamera 8 bites, azaz szín csatornánként "mindössze" 256 színárnyalatra képes). A nagyméretű érzékelő Nap és Hold felvételek készítésekor is hasznos. Beépített ST-4 (autoguider) port vezetőkamerának is jól használhatóvá teszi ezeket az eszközöket, az ehhez szükséges ST-4 kábel a csomagban található. A beépített UV/IR blokk szűrő révén nincs szükség külső UV/IR blokk szűrő használatára.

A csomag része egy 150 fok átfogású halszemoptika, mellyel szinte teljes égboltos felvételek készíthetőek. (Az alábbiakban látható teljes égbolt video a monokróm kamerával készült.) A kamera T2-es menettel rendelkezik, de a csomagban található 1.25"-es adapter segítségével bármelyik 1.25"-es kihuzatba betehető. Apró, de hasznos jellemzője a kamerának, hogy egyszerűen közvetlenül fotóállványra rászerelhető.

A kamera USB 3.0 csatlakozóval rendelkeznek, utóbbi jóval nagyobb képátviteli sebességet tesz lehetővé, vagyis nagyobb képméret esetén több felvételt rögzíthetünk adott idő alatt. Ennek leginkább Hold- és Nap felvételek esetén van jelentősége, a bolygók megörökítése során kevéssé. (Figyelem! A kamera használata leginkább Intel gyártású USB 3.0 vezérlővel javasolt!)

Képrögzítésre számos ingyenes szoftver tölthető le az internetről, Windows alatt különösen ajánljuk a SharpCap és a FireCapture alkalmazásokat. A kamerák a Windows XP vagy újabb változatát igénylik, de használhatóak Linux alatt, sőt Macintosh támogatással is rendelkeznek (ehhez az USB 3 változatokat javasoljuk.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (19)
Adatlap
Galéria
Érzékelő adatai
Típus: CMOS AR0130CS 
Színes / monokrom: színes 
Érzékelő mérete: 4.8 x 3.6 mm
Pixelméret: 3.75 μm
Felbontás: 1280 x 960 pixel
ADC: 12bit 
Egyéb paraméterek
Beépített UV/IR blokk szűrő: Igen 
Hűtött: Nem 
DeltaT: - fok
Backfocus: 12.5 mm
Számítógép felőli csatlakozó típusa: USB 3.0 
Súly: 100 g
1

Kiemelten ajánljuk

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

ZWO légköri diszperzió-korrektor prizma ZWO légköri diszperzió-korrektor prizma
62 900 Ft
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.