H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov távcső és mikroszkóp bolt

TS légköri diszperzió-korrektor prizma

1.25"-os kihuzatba
SKU: 02749
A termék forgalmazása megszűnt, nem rendelhető.
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
49 900 Ft
56 900 Ft
Hűségpontok: 499 pont
A termék forgalmazása megszűnt, nem rendelhető.
6000+ vásárlói értékelés
1000+ termék készleten
17 év tapasztalat

A TS légköri diszperzió-korrektor prizma asztrofotózáshoz készült képkorrekciós optikai eszköz, elsősorban a nagy felbontású bolygó- és holdfotózáshoz ajánlott. Segítségével a légkör eltérő sűrűségű rétegeiben fellépő prizmahatást (égitestekről érkező fény elemeire bontása) küszöbölhetjük ki - ez a hatás aközben lép fel, amíg az égitestről bejövő fény áthalad a Föld légkörén és eljut a megfigyelőig, illetve a kameráig. A színi hiba a gyakorlatban úgy mutatkozik meg, hogy a lefotózott égitest peremeinél piros, avagy kékes szín mutatkozik a felvételen. Monokróm kamerákkal fotózva pedig elmosódott bolygóképet kapunk ezen hiba miatt.

A TS légköri diszperzió-korrektor prizma mintegy "visszakorrigálja", kijavítja a Föld légköre okozta színi hibát. Különösen alkalmassá teszi asztrofotós használatra az eszközt az a tény, hogy a prizma korrekciós hatásának mértéke állítható, így hajszálpontosan az aktuálisan tapasztalható légköri színezéshez állíthatjuk azt. A légkör színező hatása függ az adott időjárási viszonyoktól (légkör állapota), a fotózott objektum horizont feletti magasságától, nemkülönben a fotózásra használt távcső típusától, átmérőjétől is.

A  TS légköri diszperzió-korrektor prizma segítségével tehát mindig az éppen szükséges mértékű kiigazítást hajthatjuk végre, a kiváló minőségű bolygó- és holdfotók elérése érdekében.

Az eszköz 1.25"-es kihuzatokba illeszkedik.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.