H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov távcső és mikroszkóp bolt

SkyWatcher AZ-EQ-6 Pro Goto mechanika

SKU: 00754
 5.0  1 Értékelés
Szállítási költség : 1 690 Ft-tól
1-3 napon belül
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
854 600 Ft
Hűségpontok: 8546 pont
6000+ vásárlói értékelés
1000+ termék készleten
17 év tapasztalat

A SkyWatcher AZ-EQ-6 Pro mechanikája még feljebb tolta a lécet az elérhető árú, de különösen jóminőségű mechanikák piacán. Az EQ-6 Pro mechanika továbbfejlesztett változata számos újdonságot nyújt nemcsak az asztrofotós, de a vizuális megfigyelők számára is. Teherbírása alapján legfeljebb 30 cm-es newton távcsövek, 28 cm-es SC/MC rendszerek ill. 18 cm-es lencsés távcsövek számára javasoljuk. A mechanika súlya nem változott, 16 kg maradt.

A SynScan kézivezérlő ezen túlmenően LCD kijelzővel is rendelkezik a kommunkációra, valamint adatbázisa több, mint 42 900 objektum adatát tárolja melyek bármelyikére néhány gombnyomással ráállhatuk. Mindemellett a számítógéppel történő kommunkációt is támogatja, így akár egy közönséges PC-ről is vezérelhetővé teszi a mechanikát, és nem utolsó sorban GPS vevő is csatlakoztatható hozzá. További információt a vezérlésről itt találhat.

Az 5 cm vastag acéllábak valamint a tekintélyes méretű mechanika fej a kiváló stabilitást teremtik meg. Az alap EQ-6-nál kevesebb áttétellel rendelkező golyóscsapágyazott tengelyeknek köszönhetően a periodikus hiba is igen alacsony, mely szinte teljesen kiiktatható a beépített autoguide porton keresztüli vezetéssel. Asztrofotósok nagyra értékelhetik és az igen aprólékos (akár 0.25x-ös csillagsebességgel) végrehajtható korrekciókat, valamint a betanítható periodikus hiba korrekció (PEC) lehetőségét.

Az alábbiakban összegfoglaljuk miben nyújt többet, mint a jól bevált EQ-6 Pro mechanika:

  • a RA és a DEC tengelyen található motorok bordásszíjjal csatlakoznak a mechanikához, mely minimális holtjátékot és csendesebb működést garantál. Asztrofotózásnál a korrekciós beavatkozásokra gyorsabban reagál a mechanika, így pontszerűbb csillagokra van lehetőség.
  • mindkét tengelyen enkódereket találunk, melyek lehetővé teszik, hogy betanitást követően is kézzel bárhova gyorsan odamozgassuk a távcsövet anélkül, hogy a kézivezérlő elvesztené a tájékozódást. Mindez időt takarít meg az égterületek közötti váltáskor.
  • a kisebb SkyWatcher mechanikák egyik gyenge pontja volt, hogy tengelyrögzítéskor egy ponton szorították meg a tengelyt mely kismértékben elmozdította a távcsövet. Az újratervezett tengelyrögzítő mechanizmus kiküszöböli ezt az apró bosszantó hibát is.
  • a mechanika fej azimutális módba billenthető, ekkor az ellensúly helyére egy másik távcsövet is rögzíthetünk.
  • a távcsőrögzítő sín a forgástengelyhez közelebb került, ezáltal a távcső forgatónyomatéka kisebb lett. Kisebb ellensúlyok szükségesek a használathoz.
  • az ellensúlytengely vastagabb lett, 25 mm-es, mely növeli a rendszer stabilitását. A tengely visszatolható a fejbe, a kompakt szállítás érdekében.
Csomag árak
Vásárlói vélemények (1)
Adatlap
Galéria
Típus: Azimutális/ekvatoriális mechanika 
Goto vezérlés: Igen 
Motorizált tengelyek: Igen 
Beépített enkóderek: Igen 
Finommozgatás: Igen 
Wifi vezérlés: Opcionális 
Pólustávcső: Igen 
Súly: 36 kg
1

Kiemelten ajánljuk

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

Ellensúly 5.2 kg (AZ-EQ-6 számára) Ellensúly 5.2 kg (AZ-EQ-6 számára)
16 700 Ft
Hosszabbító oszlop EQ-6/EQ-6R mechanikához Hosszabbító oszlop EQ-6/EQ-6R mechanikához
31 800 Ft
SkyWatcher alumínium koffer EQ-5 Synscan mechanikafej számára SkyWatcher alumínium koffer EQ-5 Synscan mechanikafej számára
44 100 Ft
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.