H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Scopium polarizációs szűrőpár

00731 • Scopium polarizációs szűrőpár
 4.7
11 900 Ft
119 pont
✔  Készleten

A Hold fényességének csökkentésére a polarizációs szűrők jelentik a legjobb megoldást. Egymáson elforgatva a két tagot változtatható a fényáteresztés mértéke az aktuális holdfázisnak és nagyításnak megfelelően.

Az Scopium polarizációs szűrőpár fényáteresztő képességét 1%-40% között állíthatjuk ötletes gyűrűs megoldással - ezzel nem áll fenn a veszély, hogy a sötétben esetleg széthullik a két szűrő. (Az olcsóbb modellek menetükön forognak el, melynek megvan az esélye, hogy használat közben szétesnek.) Természetesen van lehetőség a két szűrő szétszedésére is. Kiváló minőségének köszönhetően nagy nagyításokon sem vehető észre képminőség romlás.

TIPP: polarizációs szűrőpárt legkényelmesebben úgy használhatunk, hogy az egyiket a zenittükör- míg a másikat az okulár szűrőmenetére csavarjuk fel. Ekkor mindössze az okulárt kell forgatnunk a kívánt fényáteresztő képesség elérése érdekében. Newton távcsövek esetén a zenittükör helyett 2x Barlow is szóba jöhet: ekkor a lencse helyére helyezzük be a szűrőt.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (58)
Adatlap
Galéria
Típus: Hold- és bolygó szűrő 
Vizuális használat: Igen 
Fotografikus használat: Nem 
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.