H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov távcső és mikroszkóp bolt

Lunt LS50T Ha naptávcső B600 blokk szűrővel

SKU: 01592
Szállítási költség : 0 Ft-tól
Érkezik: 2024. 04. 30.
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 5 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
639 000 Ft
Hűségpontok: 6390 pont
6000+ vásárlói értékelés
1000+ termék készleten
17 év tapasztalat

A Lunt LS50T H-alfa naptávcsöveiben központi csillagunk felfedi valódi, dinamikus arcát. "Élőben" figyelhetjük meg ahogy a Nap felszínéről kitörő forró hidrogéngáz protuberanciák formájában kifejlődik és szemünk előtt, szinte percről-percre változik. Ha eddig Ön csupán látható fényben figyelte meg napunk felszínét, akkor a H-alfa távcsövek a napészlelés egy teljesen új dimenzióját nyitják meg.

A Lunt 50 mm-es és 350 mm fókuszú naptávcsövei mind vizuális, mind fotografikus felhasználásra egyaránt kiváló műszerek. Kis súlya és kompakt mérete miatt a távcső rendkívül könnyen hordozható, és akár egy átlagos fotóállvány is stabilan megtartja. A fotóállványra rögzítéshez természetesen megfelelő menetet találunk a távcsövön.

A tubus elején található kitakarásmentes 50 mm etalon szűrő 0.75A-nél kisebb sávszélességet garantál. Ennek köszönhetően a Nap légköri valamint "felszíni" képződményei kontrasztosan megfigyelhetővé válnak. A beépített "Pressure Tuning" technológiával a napkorongon lévő alakzatok (pl. filamentumok) megjelenése is szabályozható, mintegy térbeli látványt kölcsönözve a képnek.

A Lunt LS50T naptávcsövet két változatban forgalmazzuk a zenittükörbe épített blokk szűrő méretétől függően: a B400-as blokk szűrővel szerelt változatot elsősorban vizuális megfigyelésekhez, míg a B600-as változatot nagyobb vignettálatlan látómező képez le. A távcső fókuszálását a helikális okulárkihuzat segítségével tehetjük meg, melynek viszonylag kicsi a backfókusza, ezáltal a távcsövet leginkább vizuális észlelésre javasoljuk. A zenittükör tetszőleges 1.25"-es okulárok fogadására képes, mely nem az alapcsomag része.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
1

Kiemelten ajánljuk

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

Televue Sol-Searcher Televue Sol-Searcher
19 900 Ft
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.