H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Lacerta MGEN-II standalone autoguider

A Lacerta MGEN-II egy professzionális autoguider a piacon, melynek egyetlen feladata, hogy minél könnyebbé tegye a felvételek vezetését!

Hagyja otthon a számítógépét!
Mivel használatához nem szükséges számítógép, így megspórolhat számos bosszantó kábelt valamint rendszer-összeomlást. Ideális társ azok számára, akiknek fotózáshoz ki kell települniük, illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy megóvhatja kényes laptopját a hidegtől és a párásodástól.

Kényelem mindenek felett
A Lacerta MGEN-II autoguider két egységből áll: egy kamerából - melynek a lelke egy 4.85x4.65 mikron pixelméretű 752x582 pixeles monokróm CCD chip - és egy vezérlő egységből. Helyezze a kamerát a vezetőtávcső (vagy off-axis guider) kihuzatába, és néhány egyszerű beállítást követően máris működésbe lép az automatikus vezetés. A beépített különösen precíz algoritmusának köszönhetően akár 9x50-es keresőtávcsövek is jól használhatóak kb. 1200-1500 mm-es távcső megvezetésére. A kézivezérlőn 128x64 pixeles kijelzőt találunk, mely fókuszáláskor folyamatosan kijelzi a vezetőcsillag képét, valamint vezetéskor a szükséges korrekciókat.

Segédfunkciók tárháza
De ha ez nem lenne elég, a vezérlőegység számos segédfunkcióval könnyíti meg az asztrofotósok életét: képes például Canon és Nikon digitális fényképezőgépek expozíció vezérlésére is. Beállíthatja a kívánt expozíciók darabszámát, hosszát, a köztük levő szünet időtartamát. De ha mindez nem lenne elég, képes a felvételek között pár pixellel elmozdítani a mechanikát (bolygatás) ezáltal növelve ezáltal a képfeldolgozással elérhető kép minőségét. A DSLR kamerák csatlakozására 3.5 mm-es jackdugó áll rendelkezésre, ha az expozíció vezérlő kábel csatlakozója 2.5 mm-es, akkor átalakítóra van szükség.)

A kamera csatlakozási felülete T2-es menet, amennyiben 1.25"-es kihuzatba kívánja helyezni, további 1.25"/T2 adapter szükséges! Az eszköz bármilyen ST-4 kompatibilis guider-porttal rendelkező mechanikával használható, az ehhez szükséges kábel a csomag része. (A teljesség igénye nélkül: SkyWatcher (H)EQ-3/5/6 SynTrek, SynScan változatok, Celestron Advanced EQ-5 stb.)

A Lacerta MGEN-II autoguider 12V-os tápellátást igényel, melyet 220V-os hálózati adapterrel, akkumulátorral biztosíthatunk. (Az ehhez szükséges kábelek nem a csomag része.)

Csomag árak
Vásárlói vélemények (8)
Adatlap
Galéria
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.