H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov távcső és mikroszkóp bolt

Celestron motoros fókuszírozó

SKU: 04179
Szállítási költség : 0 Ft-tól
Rendelésre
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 2 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
104 900 Ft
Hűségpontok: 1049 pont
6000+ vásárlói értékelés
1000+ termék készleten
17 év tapasztalat

A Celestron motoros fókuszírozó precíz, elektronikus fókuszálást biztosít a Celestron Schmidt-Cassegrain (SCT), EdgeHD és RASA teleszkóp tubusokhoz.

A Celestreon motoros fókuszírozóval, a manuális fókuszállító gomb használata helyett az égi objektumokat a teleszkóp kézivezérlőjének vagy számítógépének segítségével állíthatja be a fókuszt. A fókuszmotor kiváló azoknak a vizuális megfigyelőknek, akik pontos fókuszt szeretnének beállítani, de gyakorlatlanok és ügyességi problémái vannak. Szinte kötelező tartozék az asztrofotósok számára hiszen a fotózáshoz elengedhetetlen pontosságon kívül külön előny, hogy már nem kell fizikailag a teleszkóp közelében tartózkodnia a fókuszálásához.

A Celestron motoros fókuszírozó kompatibilis az összes 6” és 14” közötti rekesznyílású SCT-vel, amelyet 2006 óta gyártanak. Nem kompatibilis az 5”-es SCT-kkel vagy régebbi modellekkel. Kompatibilis a 8”-os Rowe-Ackermann Schmidt Astrograph-al (RASA), a 36 cm-es RASA-val, a 7”-es Maksutov-Cassegrain-nel és az összes EdgeHD tubussal. A RASA 11 (91075) kompatibilis a #94155-A fókuszmotorral, de szüksége van a  RASA 11-hez készült "Focuser Retrofit Kitre".  A RASA 11 V2 ( 91076)  kompatibilis a #94155-A-val, utólagos felszerelés nélkül. Ha nem tudjuk a tubusunk gyártási évét, meg kell nézni a tubus hátulját. A régi típusokhoz nem használható a fókuszírozó ezeknek a hátlapja sík, vagy sugár irányban bordázott (erről egy külön kép található a termékképek között).

A 6”-os Schmidt-Cassegrain teleszkópoknál az Off-Axis Guider (#93648) nem használható a Celestron motoros fókuszírozóval együtt.

Ha kézivezérlőt használ, akkor a fókuszmotort a tartozék AUX kábelen keresztül működtetheti. Ha nem használ kézivezérlőt, a fókuszmotort a számítógép USB-portján keresztül is működtetheti és vezérelheti. Tápellátásra külső 12 V-os DC tápegységgel is használható, amely a motor 12 V-os bemenetére csatlakozik.

A Celestron ingyenes Focuser Utility programot kínál a számítógépes vezérléshez. A Celestron PWI szoftver a fókuszmotort is vezérelheti. Harmadik féltől származó fókuszvezérlő szoftver használatához ASCOM-illesztőprogramra van szükség.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.