H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Celestron 200/1000 Newton távcső

A termék forgalmazása megszűnt!

Figyelem! A Celestron 20 cm-es Newton távcsövét azok számára ajánljuk akiket komolyabban érdekel az amatőrcsillagászat. A tapasztalatok szerint - sötét ég mellett - ilyen átmérő mellett elkezdenek ''kitárulni'' az égi objektumok: lehetővé válik egyes galaxisok spirális szerkezetének felismerése, számos gömbhalmazt temérdek csillagra bonthatunk fel, míg a csillagközi ködök részletei is megfigyelhetőek lesznek. Megfelelő nyugodtság esetén a precízen megmunkált (diffrakcióhatárolt) parabolatükre számos részletet megmutat a bolygók és a Hold felszíni részleteiből.

Az alapcsomag része egy 9x50-es keresőtávcső, mely a halványabb objektumok beállítását is megkönnyíti. A kiváló leképzésről 20 mm-es Plössl okulár gondoskodik, mellyel 50x-es nagyítás érhető el. Kihuzata precíz 2"-es fogasléces kihuzat mely (opcionális) 2"-es okulárral hatalmas látómező elérését garantálja.

A távcsövet választhatjuk EQ-5 mechanikán, mely igen stabil alátámasztást biztosít a 4.5 cm-es acéllábaknak valamint a középső merevítőrúdnak köszönhetően. A mechanika GoTo változata szinte helyettünk állítja be az objektumokat ezáltal ahelyett, hogy az égitestek megkeresésével bajlódnánk, több időt tudunk megfigyelésükre rászánni.

"Szaturnusz: kontrasztos kép, kapásból virít a Cassini-rés. (...) Az epszilon 1-2 Lyr egyébként szépen bomlik, a nyugodtabb pillanatokban 1-1,5 csillagkorongnyi rés van a tagok között" (M. Péter, Budapest) Bővebben...

"Az M13 azért temérdek csillagot mutat, és a legfontosabb az, hogy rögtön az okulárba nézve, nem kell szemszoktatás, nem kell elfordított látás. Egyszerűen ott van a magig bontott halmaz és kész." (K. István, Füzesabony) Bővebben...

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.