H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov távcső és mikroszkóp bolt

Astronomik UHC-E szűrő (1.25")

SKU: 01533
 3.0  1 Értékelés
Szállítási költség : 0 Ft-tól
1-2 héten belül
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 10 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
31 500 Ft
Hűségpontok: 315 pont
6000+ vásárlói értékelés
1000+ termék készleten
17 év tapasztalat

Városi, fényszennyezett helyről észlel, de mégis szeretne megfigyelni olyan sejtelmes csillagködöket, mint a Fátyol-köd vagy az Orion-köd?  Ha Ön a mély-ég objektumok szerelmese, akkor a különféle mély-ég szűrők szinte kötelező kiegészítőnek számítanak. Ezen szűrők használatával az emissziós és planetáris ködök, illetve a szupernóva maradványok olyan részleteket is megmutatnak, amelyeket szűrő nélkül nem, vagy csak nagyon sötét égboltról láthatnánk.

Az Astronomik UHC-E egy általános célú mély-ég szűrő, amely a fényszennyezés káros hatásának csökkentésére különösen alkalmas. Működési elve meglehetősen egyszerű: a bejövő fényből csak bizonyos hullámhosszakat enged át, főként azokat azokat amelyeken az emissziós ködök sugároznak, és kiszűri a zavaró mesterséges fényforrások (pl. nátrium- és higanygőz lámpák) fényét. Ennek eredménye, hogy az égi háttér és a megfigyelt objektum közötti kontraszt megnő, így a halvány részletek is megfigyelhetővé válnak. Az UHC-E szűrő az UHC szűrőkhöz képest szélesebb hullámhossz tartományban átengedi át a látható fényt, és bár a látott kép valamivel kevésbé kontrasztos mint egy UHC szűrőben, cserébe viszont jóval fényesebb. Ezért az Astronomik UHC-E szűrőt főként kis távcsövek tulajdonosainak ajánljuk. 15 cm-es, vagy afeletti átmérőnél már inkább egy UHC szűrő beszerzését javasoljuk.

Valamennyi Astronomik mély-ég szűrőt maximális odafigyeléssel és precizitással készít a gyártó, így a kontraszt és fényáteresztés a lehető legjobb. A rendkívül pontosan polírozott üveganyag és a mintegy 130 rétegben felgőzölt interferencia réteg ezeket a szűrőket egyértelműen a versenytársai fölé emeli. További előnyös tulajdonságuk a rendkívüli karcállóság, ezért még hosszú évek intenzív használata után is megőrzik transzmissziós karakterisztikájukat. A prémium minőségű alapanyagoknak és megmunkálásnak köszönhetően az Astronomik szűrők egyáltalán nem rontanak a látott képen. Az olcsóbb szűrőkkel ellentétben az Astronomik szűrőkben a csillagok teljesen pontszerűek maradnak.

EOS-clip változat

A szűrő EOS-clip változata kifejezetten az EOS tükörreflexes gépek tulajdonosai számára készült. Az egyedi megoldásnak köszönhetően a szűrő mindenféle segédeszköz vagy kiegészítő nélkül, egyszerűen kézzel bepattintható Canon EOS fényképezőgépekbe. Így lehetőség nyílik arra, hogy ne csak távcsövön keresztül, hanem a fényképezőgéphez illeszthető objektívekkel, teleobjektívekkel is készíthessünk asztrofotókat. A clip-szűrő szinte az összes piacon lévő objektívvel használható, kivéve a EF-S jelű Canon objektívek.

Valamennyi Astronomik mély-ég szűrőre 10 év teljes körű garanciát nyújtunk!

Csomag árak
Vásárlói vélemények (1)
Adatlap
Galéria
Típus: Mély-ég szűrő 
Méret: 1.25" 
Vizuális használat: Igen 
Fotografikus használat: Igen 
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.