H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov távcső és mikroszkóp bolt

Askar FMA230 f/4.5 apo tubus

Asztrofotós objektív
SKU: 03988
Szállítási költség : 0 Ft-tól
1-2 héten belül
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 2 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
364 900 Ft
Hűségpontok: 3649 pont
6000+ vásárlói értékelés
1000+ termék készleten
17 év tapasztalat

Minden objektum fajtának megvan a maga ideális gyújtótávolsága! Az Askar FMA230 f/4.5 apo tubus az Askar asztrofotós objektívek harmadik tagja fantasztikus optikai minőségével remek belépő a magas minőségű képek készítésére vágyóknak, de akár vezető távcsőként is hadra fogható nagyobb asztrográfok mellett és vizuális észlelésre is kiváló.

Optikája három tagból áll, melyből kettő alacsony színszórású ED-lencse hivatott a kromatikus aberráció (színezés) kiiktatására, valamint a ritka kontrasztos, éles leképezés elérésére. A kicsit több mint egy kiló (1045 g), rövid (221 mm) tubus is jól illik az utazó mechanikákhoz, nagy égterület fotózására is lehetőséget biztosít hatalmas látómezejével. Fényerős f/4.5 tubus négy tagú képsík korrektora az eredetileg 275 mm fókuszt 230 mm-re változtatja, az f/5.5 fényerő pedig f/4.5-re növeli.

Az Askar FMA230 f/4.5 apo tubus csupa fém és üveg agyaghasználatával, klasszikus fekete-piros színhasználatával kívülről is szemet gyönyörködtető látvány, de egyben nagyon odafigyeltek a tervezésénél a praktikus kialakításra is. A 50 mm átmérőjű lencse FullFrame formátumú érzékelő kiszolgálására is alkalmas, melyhez a csatlakozást T2-es menet biztosítja. Helikális rendszerű fókuszírozója nagyon pontos élességállítást tesz lehetővé. Az objektív munkatávolsága (back focus) 55 mm így a legelterjedtebb kamerához, könnyen csatlakoztatható, sőt a tartozék vizuális toldattal, 1.25-ös vagy 2"-os okulárral akár nagy-látómezős észlelésekhez is használható. Vizuális használatkor a tartozék képsíkkorrektor/reduktort eltávolítva kihasználható a 275 mm fókusz is sőt 2"-os zenittükör használata is lehetséges.

Az objektív két tubusgyűrűje Vixen kompatibilis prizmasínbe csatlakozik ezáltal nagyobb ekvatoriális állványokra is gyorsan rögzíthető. A tubusgyűrűkhöz egy okos megoldással jól variálható sín rögzíthető amivel például vezetőtávcsövet,  ASIAir vezérlőt vagy más hasznos eszközt rögzíthetünk. 

Az Askar FMA230 f/4.5 apo tubus részei:

  • Askar FMA230 f/4.5 apo tubus (reduktorral)
  • tubusgyűrű pár, prizmasín, felső foglalatos sín
  • első kupak
  • hátsó kupak
  • hosszabbító toldatok
  • 1.25"-os adapter

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Apokromatikus lencsés távcső 
Átmérő: 50 mm
Fókusztávolság: 230 mm
Fényerő: 4.5 
Elméleti max. nagyítás: 100 x
Kitakarás: - %
Kitakarás: - mm
Felbontóképesség: 2.38 "
Tubus súlya: 1.045 kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus:
Kétsebességes: Nem 
Méret: 2" 
Alaptartozékok
Okulárok:
Barlow:
Keresőtávcső:
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter: Igen 
Tubusgyűrű: Igen 
Prizmasín: Igen 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.