H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov távcső és mikroszkóp bolt

TS-Optics 1:10 mikrofókuszírozós Monorail-kihuzat SC távcsőre

SKU: 03753
Szállítási költség : 0 Ft-tól
Rendelésre
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
112 900 Ft
Hűségpontok: 1129 pont
6000+ vásárlói értékelés
1000+ termék készleten
17 év tapasztalat

A katadioptrikus rendszerű csillagászati távcsöveknél a fókuszírozó magát a főtükröt mozgatja előre-hátra. Amikor az egyik irányból a másikra váltunk a tükör kissé megbillen, ami kissé megnehezíti a pontos fókuszálást. Létezik erre a problémára is megoldás ugyanis a TS-Optics 1:10 mikrofókuszírozós Monorail-kihuzat SC távcsőre szerelve, mintegy kiváltja a tükörmozgató fókuszírozót, a lencsés távcsöveknél megszokott pontos, finommozgatású Crayford rendszerhez hasonló, de annál erősebb változattal.

A Monorail rendszer erősebb, pontosabb beállítást tesz lehetővé mint a Crayford rendszer, mert a kis golyóscsapágyak helyett egy masszív rozsdamentes acél sínt használnak, csak az oldalirányú vezetést veszik át a golyóscsapágyak. Ezek a csapágyak csak az oldalsó helyzetet rögzítik és többé nem kell terhelést felvenniük, a terhelést az acél sín fogadja.

A kihuzat 2"-os okulárokat képes fogadni, de a tartozék 2"-1.25" adapter segítségével a kisebb kihuzatú 1.25"-os okulárok is használhatóak vele. A fókuszírozó alapvetően Schmidt-Cassegrain távcsővekre csatlakoztathatóak, de opcionálisan SC-MC átalakító segítségével Makszutov-Cassegrain távcsővekre is felszerelhetőek. 

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
0

Kiemelten ajánljuk

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

MC/SC adapter gyűrű MC/SC adapter gyűrű
6 900 Ft
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.