H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov távcső és mikroszkóp bolt

Astronomik OIII (6 nm) CCD szűrő (31 mm)

SKU: 03088
Szállítási költség : 0 Ft-tól
1-2 héten belül
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 10 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
104 600 Ft
Hűségpontok: 1046 pont
6000+ vásárlói értékelés
1000+ termék készleten
17 év tapasztalat

Az Astronomik keskenysávú OIII szűrők elsőrangú választást jelentek minden olyan asztrofotós számára, akik a lehető legkontrasztosabb és legrészletesebb mély-ég felvételeket szeretnék készíteni. A szűrők jelentősen csökkentik a fényszennyezés hatását, így akár városi, világos égen is látványos képeket készíthetünk. Az Astronomik fotografikus szűrőket nem csupán hagyományos CCD kamerákkal, de természetesen digitális tükörreflexes gépekkel vagy akár videó- és webkamerákkal is használhatjuk.

A szűrők a kiválasztott hullámhossz-tartományban, (jelen esetben a OIII tartományban) kitűnő fényáteresztő tulajdonsággal rendelkeznek, míg a többi "nemkívánt" hullámhosszakon teljesen "levágják" a fényt. Ennek eredménye, hogy az égi háttér és a megfigyelt objektum közötti kontraszt megnő, így a halvány részletek is megörökíthetőek. A vizuális szűrőktől eltérően "levágják" az IR tartományt.

Halo-mentes leképezés és prémium megoldások

Igen gyakran előfordul, hogy egy keskenysávú szűrőt helyezve a fényútba, a fényesebb csillagok körül zavaró halo jelenik meg. Ez a nemkívánatos jelenség szinte valamennyi gyártó szűrőire igaz, és természetesen képeink esztétikai értékét is csökkenti. Szerencsére az Astronomik szakembereinek sikerült kiküszöbölniük ezt az optikai hibát. A bevonatok aprólékos módosításaival elérték, hogy az Astronomik szűrőkkel készített fotók halo mentesek!

Nem elhanyagolható szempont, hogy az Astronomik fotografikus szűrők parfokálisak egymással, azaz nem kell minden egyes alkalommal élesre állítani kameránkat ahányszor szűrőt cserélünk.    

Valamennyi Astronomik mély-ég szűrőt maximális odafigyeléssel és precizitással készít a gyártó, így a kontraszt és fényáteresztés a lehető legjobb. A rendkívül pontosan polírozott üveganyag és a mintegy 130 rétegben felgőzölt szűrő bevonat az Astronomik szűrőket egyértelműen a versenytársai fölé emeli. További előnyös tulajdonságuk a rendkívüli karcállóság, ezért még hosszú évek intenzív használata után is megőrzik transzmissziós karakterisztikájukat. A prémium minőségű alapanyagoknak és megmunkálásnak köszönhetően az Astronomik szűrők minimálisan sem rontják a képalkotást. Az olcsóbb szűrőkkel ellentétben a csillagok teljesen pontszerűek maradnak.

EOS-clip változat

A szűrő EOS-clip változata kifejezetten az EOS tükörreflexes gépek tulajdonosai számára készült. Az egyedi megoldásnak köszönhetően a szűrő mindenféle segédeszköz vagy kiegészítő nélkül, egyszerűen kézzel bepattintható Canon EOS fényképezőgépekbe. Így lehetőség nyílik arra, hogy ne csak távcsövön keresztül, hanem a fényképezőgéphez illeszthető objektívekkel, teleobjektívekkel is készíthessünk asztrofotókat. A clip-szűrő szinte az összes piacon lévő objektívvel használható, kivéve a EF-S jelű Canon objektívek.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Típus: Mély-ég szűrő 
Méret: 31 mm 
Vizuális használat: Nem 
Fotografikus használat: Igen 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.