Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

ZWO off-axis guider

ZWO off-axis guider
1 év garancia
62 900 Ft
4-5 napon belül

A ZWO off-axis guider egy speciális eszköz, amit a vezetőtávcső helyett használhatunk. Nem szükséges vezetőtávcső, pontosabb a vezetés, és nem kell attól tartanunk, hogy vezetés közben elmozdul a vezetőtávcső a fő távcsőhöz képest, és így csíkhúzós képet kapunk.

Működése egyszerű: az off-axis guider belsejében lévő prizma a fényképezőgépbe érkező fényből egy keveset eltérít, és kivezeti oldalra. Így ugyanabból a fényből kapunk mintát a vezetéshez, mint ami a fényképezőgép érzékelőjébe is jut. Ezt a fényt fogjuk fel a csatlakoztatott kamerával, miközben vezetjük a mechanikát. Annyit kell tennünk, hogy a kívánt objektumot beállítjuk a fényképezőgép keresőjébe, ellenőrizzük a fényképezőgép és az autoguider fókuszát, élességét, illetve azt is, hogy az autoguider mutatja-e a követendő csillagot.

A ZWO off-axis guidert elsősorban CCD kamerával történő fényképezéshez ajánljuk, a fényútja 16.5 mm. Az alapcsomag számos adaptert tartalmaz, mellyel M42 ill. M48 menettel rendelkező kiegészítőkre (kómakorrektor, szűrőváltó) felszerelhető.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
0

Kiemelten ajánljuk

SkyWatcher kómakorrektor F/5 távcsövekhez SkyWatcher kómakorrektor F/5 távcsövekhez
49 100 Ft
Baader MPCC kómakorrektor (Mark III) Baader MPCC kómakorrektor (Mark III)
62 500 Ft
SkyWatcher kómakorrektor F/4 távcsövekhez SkyWatcher kómakorrektor F/4 távcsövekhez
91 400 Ft

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.