H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szervíz |   
Bejelentkezés
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

ZWO nagy off-axis guider

ZWO nagy szabad nyílású off-axis guider
APS-C és full-frame érzékelőhöz
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
94 400 Ft
Készleten
Ezt is fontolja meg:
ZWO ASI 120MM mini monokróm kamera
84 900 Ft
ZWO ASI 290 MM mini monokróm kamera
173 100 Ft
ZWO ASI 174 MM mini monokróm kamera
304 400 Ft

A ZWO nagy off-axis guider egy speciális eszköz, amit a vezetőtávcső helyett használhatunk. Nem szükséges vezetőtávcső, pontosabb a vezetés, és nem kell attól tartanunk, hogy vezetés közben elmozdul a vezetőtávcső a fő távcsőhöz képest, és így csíkhúzós képet kapunk. Fotózásnál fontos, hogy vignettázás nélküli látómezőt érjünk el. Ebben segít a ZWO nagy szabad nyílású off-axis guidere, amellyel APS-C-nél nagyobb érzékelő méretű, akár full-frame érzékelőjű kamerák is használhatóak. 

Működése egyszerű: az off-axis guider belsejében lévő 12x12 mm-es prizma a fényképezőgépbe érkező fényből egy keveset eltérít, és kivezeti oldalra. Így ugyanabból a fényből kapunk mintát a vezetéshez, mint ami a fényképezőgép érzékelőjébe is jut. Ehhez a nagy méretű off-axis guider-hez a gyártó kizárólag a ZWO ASI mini sorozatú vezetőkameráit javasolja.

A ZWO nagy off-axis guidert elsősorban csillagászati kamerával történő fényképezéshez ajánljuk. Beépítve tartalmaz egy M48 fókuszsíkdöntő-egységet is, melyet szükség esetén eltávolíthatunk. Az off-axis guider szélessége 17.5 mm, fókuszsíkdöntő egységé 5 mm a teljes fényút tehát 22.5 mm.

A kamera számára tehát M48 menet található az illesztéshez, a távcső felőli oldalon az eszközt elsősorban a ZWO 2"-es szűrőváltójával való használatra tervezték, szűrőváltó nélkül plusz adapter (ASI Pro hűtött kamera - M54 adapter) szükséges az illesztéshez. 

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.