H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   HU  ·  EN
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt
A koronavírus járvány miatt kollégáink és vásárlóink védelme érdekében szájmaszk használata kötelező valamint korlátozzuk a szaküzletünkben egyszerre tartózkodó vásárlók számát.

ZWO motoros szűrőváltó

ZWO motoros szűrőváltó 5 db 1.25" vagy 31 mm méretű szűrőhöz
 (2)
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
89 900 Ft
Készleten
ZWO motoros szűrőváltó 7 db 36 mm méretű szűrőhöz
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
139 900 Ft
1-2 héten belül
ZWO motoros szűrőváltó 8 db 1.25" vagy 31 mm méretű szűrőhöz
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
142 900 Ft
1-2 héten belül
ZWO motoros szűrőváltó 5 × 2" szűrőhöz
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
144 900 Ft
1-2 héten belül

A ZWO motoros szűrőváltó segítségével könnyen és gyorsan tudjuk cserélni szűrőinket számítógépünkről, amely jelentős kényelmet biztosít vizuális és fotografikus megfigyelések esetén is. 

A szűrőváltó távcső felőli oldalán T2 menetet találunk, mellyel egyszerűen csatlakoztatható távcsövünk okulárkihuzatához. Az okulároldalon lévő T2 menetre a csomagban levő adapterek segítségével pedig akár kamerát, DSLR fényképezőgépet vagy okulárt is csatlakoztathatunk. Számítógépre USB 2.0 porton keresztül csatlakoztatható, az ASCOM driverének feltelepítését követően pedig bármilyen ezzel kompatibilis szoftverrel vezérelhető.

A ZWO motoros szűrőváltó kiváló minőségű alumínium vázban kapott helyet, szélessége mindössze 20 mm, súlya 300, illetve 400 gramm, és annyira kicsi, hogy még a tenyerünkben is elfér. Vékony kivitelének köszönhetően meglepően közel tehető a kamera érzékelőjéhez, ezáltal még fényerős távcsövek esetén sem kell vignettációval számolni. Pl. ASI 1600 kamera használatakor 31 mm-es szűrő esetén akár f2-es fényerő is használható.

A szűrőváltó 5, 7 és 8 darab foglalattal rendelkező vagy foglalat nélküli szűrő fogadására képes. Ennyi különböző szűrő már az igazán elkötelezett, komoly bolygó és mély-ég észlelő igényeit is kielégíti. Milyen szűrőket érdemes használni a szűrőváltóval? Vizuális mély-ég megfigyelésekhez fényszennyezés szűrőket, és az emissziós és planetáris ködök láthatóságát javító keskeny áteresztésű (UHC), illetve különféle vonalszűrőket (OIII, H-beta). Bolygó megfigyelésekhez számtalan színszűrő közül választhatunk, amelyek a alacsony kontrasztú felszíni részletek megpillantását könnyítik meg. Asztrofotózáshoz L, R, G, B szűrőket, vagy keskenysávú szűrőket érdemes használni (pl. H-alfa, OIII, H-beta).

Csomag árak
Vásárlói vélemények (2)
Adatlap
Galéria
1

Kiemelten ajánljuk

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

ZWO L-RGB fotografikus szűrő készlet (1.25 ZWO L-RGB fotografikus szűrő készlet (1.25")
46 900 Ft
Astronomik Deep-Sky RGB szűrő készlet (31 mm) Astronomik Deep-Sky RGB szűrő készlet (31 mm)
125 500 Ft
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.