H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   HU  ·  EN
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt
A koronavírus járvány miatt kollégáink és vásárlóink védelme érdekében szájmaszk használata kötelező valamint korlátozzuk a szaküzletünkben egyszerre tartózkodó vásárlók számát.

ZWO légköri diszperzió-korrektor prizma

ZWO légköri diszperzió-korrektor prizma
1.25"-os kihuzatba
 (2)
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
59 900 Ft
54 900 Ft
Készleten

A ZWO légköri diszperzió-korrektor prizma asztrofotózáshoz készült képkorrekciós optikai eszköz, elsősorban a nagy felbontású bolygó- és holdfotózáshoz ajánlott. Segítségével a légkör eltérő sűrűségű rétegeiben fellépő prizmahatást (égitestekről érkező fény elemeire bontása) küszöbölhetjük ki - ez a hatás aközben lép fel, amíg az égitestről bejövő fény áthalad a Föld légkörén és eljut a megfigyelőig, illetve a kameráig. A színi hiba a gyakorlatban úgy mutatkozik meg, hogy a lefotózott égitest peremeinél piros, avagy kékes szín mutatkozik a felvételen. Monokróm kamerákkal fotózva pedig elmosódott bolygóképet kapunk ezen hiba miatt.

A ZWO légköri diszperzió-korrektor prizma mintegy "visszakorrigálja", kijavítja a Föld légköre okozta színi hibát. Különösen alkalmassá teszi asztrofotós használatra az eszközt az a tény, hogy a prizma korrekciós hatásának mértéke állítható, így hajszálpontosan az aktuálisan tapasztalható légköri színezéshez állíthatjuk azt. A légkör színező hatása függ az adott időjárási viszonyoktól (légkör állapota), a fotózott objektum horizont feletti magasságától, nemkülönben a fotózásra használt távcső típusától, átmérőjétől is.

ZWO légköri diszperzió-korrektor prizma segítségével tehát mindig az éppen szükséges mértékű kiigazítást hajthatjuk végre, a kiváló minőségű bolygó- és holdfotók elérése érdekében.

Az eszköz 1.25"-es kihuzatokba illeszkedik.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (2)
Adatlap
Galéria
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.