H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   HU  ·  EN
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt
A koronavírus járvány miatt kollégáink és vásárlóink védelme érdekében szájmaszk használata kötelező valamint korlátozzuk a szaküzletünkben egyszerre tartózkodó vásárlók számát.

ZWO ASI 485 MC színes kamera

ZWO ASI 485 MC színes kamera
USB 3.0 csatlakozóval
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
174 900 Ft

A ZWO ASI 485MC színes kamera 12.86 mm képátlójú szenzorával és 2,9 mikron pixelméretével még magasabb felbontás mellett nagy látómezőt érhetünk el. A fejlődés nem áll meg, a Sony IMX 485 érzékelőt a korábbi típusokhoz képest magasabb érzékenység (QE) és alacsonyabb kiolvasási zaj jellemzi. A kamera egyaránt jó választást jelent a bolygó-Hold és a mély-ég felvételek készítéséhez is, magas (QE 85%) érzékenységét mindkét területen kamatoztathatjuk.

A monokróm kamerákkal szemben a színes, úgynevezett "single shot" kamerák egyszerűsítik azok munkáját, akik nem az L-RGB színszűrős technikával szeretnének felvételeket készíteni. A  8 megapixeles (3840 x 2160) érzékelő extra alacsony kiolvasási zaja a hatékony zajcsökkentésnek hála magas erősítés esetén is alacsony zajszinttel működik hosszabb záridős felvételkészítés közben is.  A videók készítése legmagasabb felbontáson igen magas, akár 39 fps (kép/másodperc) sebességgel is történhet, ezáltal rövid idő alatt igen sok képkocka készíthető, megnövelve a sikeres felvételek számának esélyét, sőt! Full Hd módban 76 fps sebességre is képes a kamera.

A kamerák USB 3.0 csatlakozóval rendelkeznek, ami jóval nagyobb képátviteli sebességet tesz lehetővé, vagyis nagyobb képméret esetén több felvételt rögzíthetünk adott idő alatt. Ennek leginkább Hold- és Nap felvételek esetén van jelentősége, a bolygók megörökítése során kevéssé. Természetesen USB 2 csatlakozóval is használható, azonban a megfelelő adatátvitel érdekében inkább az USB 3.0 kapcsolatot érdemes használni. 

Természetesen a kamera vezetésre is használható, amelyhez szabványos ST4 guider port áll rendelkezésre.

Képrögzítésre számos ingyenes szoftver tölthető le az internetről, Windows alatt különösen ajánljuk a SharpCap és a FireCapture alkalmazásokat. A kamerák a Windows XP vagy újabb változatát igénylik, de használhatóak Linux alatt, sőt Macintosh támogatással is rendelkeznek (ehhez az USB 3 változatokat javasoljuk.)

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Érzékelő adatai
Típus: CMOS IMX485 
Színes / monokrom: színes 
Érzékelő mérete: 11.1 x 6.2 mm
Pixelméret: 2.9 μm
Felbontás: 3840 x 2160 pixel
ADC: 12bit 
Egyéb paraméterek
Beépített UV/IR blokk szűrő: Nem 
Hűtött: Nem 
DeltaT: - fok
Backfocus: 12.5 mm
Számítógép felőli csatlakozó típusa: USB 3.0 
Súly: 120 g
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.