H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szervíz |   
Bejelentkezés
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

ZWO ASI 482 MC színes kamera

ZWO ASI 482MC színes kamera
USB 3.0 csatlakozóval
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
194 900 Ft

ZWO ASI 482 MC színes kamera nagyobb, 12.86 mm képátlójú szenzorával és mérsékelten nagy 5.8 mikron pixelméretével haladó kategóriájú képrögzítésre ad lehetőséget. Magas felbontás mellett körülbelül kétszer akkora látómezőt érhetünk el, mint például a hasonló felbontású ASi 462 MC színes kamerával.

A Sony IMX482 érzékelő hátsó megvilágítású CMOS technológiát használva sokkal magasabb érzékenységet (85% QE) és alacsonyabb kiolvasási zajt eredményezve hatékonyan használható mély-ég objektumok fotózására is. A ZWO ASI 482 MC színes kamera ideális SC illetve MC távcsövekhez. A kategóriájában igen magasnak számító 83 képkocka/mp sebességgel képes 1920 x 1080 pixel méretben Nap, Hold és bolygó videók készítésére, ezért a kamerák USB 3.0 csatlakozóval rendelkeznek, ami jóval nagyobb képátviteli sebességet tesz lehetővé, vagyis nagyobb képméret esetén több felvételt továbbíthatunk és rögzíthetünk adott idő alatt, mint az USB 2.0-es csatlakozással.

Természetesen a kamera rendelkezik a ST4-es csatlakozással, is ezáltal akár vezető-kameraként is bevethető.  A monokróm kamerákkal szemben a színes, úgynevezett "single shot" kamerák egyszerűsítik azok munkáját, akik nem az L-RGB színszűrős technikával szeretnének felvételeket készíteni, emiatt harmadára csökkenthető a képkészítésre fordított idő. A kamera nem mellesleg beépített HCG móddal rendelkezik, amely jelentősen csökkenti a kiolvasási zajt nagy erősítéssel, eközben ugyanazt a széles dinamikatartományt tartja fenn, mint amilyet alacsony erősítéssel várnánk.

Képrögzítésre számos ingyenes szoftver tölthető le az internetről, Windows alatt különösen ajánljuk a SharpCap és a FireCapture alkalmazásokat. A kamerák a Windows XP vagy újabb változatát igénylik, de használhatóak Linux alatt, sőt Macintosh támogatással is rendelkeznek.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Érzékelő adatai
Típus: Sony CMOS IMX482 
Színes / monokrom: színes 
Érzékelő mérete: 11.1 x 6.2 mm
Pixelméret: 5.8 μm
Felbontás: 1920 x 1080 pixel
ADC: 12bit 
Egyéb paraméterek
Beépített UV/IR blokk szűrő: Igen 
Hűtött: Nem 
DeltaT: - fok
Backfocus: 12.5 mm
Számítógép felőli csatlakozó típusa: USB 3.0 
Súly: 120 g
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.