Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

ZWO ASI 294 MC Pro színes hűtőtt kamera

ZWO ASI 294 MC Pro színes hűtött kamera
USB 3.0 csatlakozóval
1 év garancia
474 900 Ft
1-2 héten belül

Az új ZWO ASI 294 MC Pro színes hűtőtt kamerában csúcsminőségű, hátsó megvilágítású Sony CMOS érzékelő kapott helyet, mely kimagasló érzékenységével és 14 bites színmélységével a legújabb fejlesztést jelenti. A mono kamerákkal szemben a színes, úgynevezett "single shot" kamerák egyszerűsítik azok munkáját, akik nem az L-RGB színszűrős technikával szeretnének felvételeket készíteni.  

A ZWO által 23.2 mm képátlójúnak mért 11.7 megapixeles lapka 4.63 mikronos pixelekből épül fel: ez különösen jó felbontást tesz lehetővé. 14 bit-es ADC konvertere valamint 60% feletti QE kimagasló teljesítmény ígér mély-ég fotózás során. 

A ZWO ASI 294 MC Pro színes hűtőtt kamera kamerában egy nagy teljesítményű Peltier-hűtő található, amely külső hőmérséklet alatt 45°C -kal tartja az érzékelőt, így akár a galaxisok finom részleteit is rögzíthetjük. A beépített 256 Mbyte-os DDR memória javítja az adatátvitelt, illetve csökkent az érzékelő ún "amp-glow" zaját. 

A kamera USB 3.0 csatlakozóval rendelkeznek, utóbbi jóval nagyobb képátviteli sebességet tesz lehetővé, vagyis nagyobb képméret esetén több felvételt rögzíthetünk adott idő alatt. Ennek leginkább Hold- és Nap felvételek esetén van jelentősége, a bolygók, vagy mély-ég objektumok megörökítése során kevéssé.

Képrögzítésre számos ingyenes szoftver tölthető le az internetről, Windows alatt különösen ajánljuk a SharpCap és a FireCapture alkalmazásokat. A kamera a Windows XP vagy újabb változatát igénylik, de használhatóak Linux alatt, sőt Macintosh támogatással is rendelkeznek.

A csomagban számos adaptert megtalálunk az illesztéshez, 1.25", 2", T2 adaptert.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Érzékelő adatai
Típus: Sony IMX294 CMOS 
Színes / monokrom: színes 
Érzékelő mérete: 19.2 x 13.1 mm
Pixelméret: 4.63 μm
Felbontás: 4144 x 2822 pixel
ADC: 14bit 
Egyéb paraméterek
Beépített UV/IR blokk szűrő: Igen 
Hűtött: Igen 
DeltaT: -35-40 fok
Backfocus: 6.5 mm
Számítógép felőli csatlakozó típusa: USB 3.0 
Súly: 410 g
1

Kiemelten ajánljuk

ZWO ASI kamera fűtés ZWO ASI kamera fűtés
8 900 Ft

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.