H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szervíz |   
Bejelentkezés
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

ZWO ASI 290 MM mini monokróm kamera

ZWO ASI 290 MM mini monokróm kamera
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
173 100 Ft
Készleten

A ZWO ASI 290 MM mini monokróm kamera 1.25" kihuzatba illeszthető Hold-bolygó és nem utolsósorban vezetőkamera funkciókat kell hogy ellásson. Sőt! Nagy érzékenysége révén kompaktabb mély-ég objektumok (pl.: galaxisok, planetáris ködök) rögzítésére is kiváló megoldás.

A megnövekedett városi fényszennyezés miatt sokak számára csak kitelepülés jelent megoldást, viszont a városi környezettől távol, nem mindegy mennyi felszerelést kell hordozni, felállítani. Többek között ezek a körülmények az okai, hogy a vezetett csillagászati felvételek készítésénél minél kompaktabb és érzékenyebb vezetőkamerákat és vezetési módokat kell találni. Az ZWO ASI 290 MM mini monokróm kamera erre is tökéletes megoldás.

A monokróm kamerák érzékenysége, felülmúlja a hasonló kategóriájú színes kamerákét, így halványabb csillag is használható vezetésre, az ASI 290MM miniben a Sony IMX290 MONO CMOS érzékelője 80% feletti QE-vel rendelkezik, ez teszi lehetővé, hogy akár a mély-ég fotózásra is nagyszerűen használható!

Mivel az ZWO ASI 290 MM mini 1.25" kihuzatba rögzíthető, könnyedén kaphatunk vele fókuszt olyan vezetőtávcsövünkben is ahol a hagyományos kamerákkal nem boldogulnánk, backfocus-a mindössze 8.5 mm. A kamerákat csúcsminőségű bolygófelvételek elkészítésére is használhatjuk. Rendkívül kicsi, 2.9 mikronos pixelméret, tekintélyes 1936x1096 pixeles érzékelő, 12 bites kimenet valamint magas képfrissítési frekvencia jellemzi ezeket a termékeket.

Bolygó felvételeknél a kis pixelméret az apró részletek megörökítését garantálja, vezetésnél pedig a pontos vezetést segíti. A 12 bites kimenet 4096 színárnyalat rögzítését teszi lehetővé (ezzel szemben legtöbb kamera 8 bites, azaz szín csatornánként "mindössze" 256 színárnyalatra képes). A nagyméretű érzékelő Nap és Hold felvételek készítésekor is hasznos. Beépített ST-4 autoguider port ahhoz szükséges hogy vezetőkamerának is használhassuk kameránkat.

A kamera nem tartalmaz UV/IR blokk szűrőt, ebből kifolyólag ebben a tartományban is magas az érzékenysége. UV/IR blokk szűrő használata nagyon ajánlott, ha nem ebben a tartományban szeretnénk felvételt rögzíteni!

A csomag része egy 0.5m és egy 2m hosszú USB 2.0 kábel, egy ST4 kábel, valamint egy 1.25"-os hosszabbító és egy C-mount átalakító, amellyel C-mount menetes objektívekkel is használhatóvá válik a kamera. A kamera USB 2.0 csatlakozóval és ST-4 porttal rendelkezik, ráadásul a komoly tudáshoz csekély, 60 g súly tartozik.

Képrögzítésre számos ingyenes szoftver tölthető le az internetről, Windows alatt különösen ajánljuk a SharpCap és a FireCapture alkalmazásokat. A kamerák a Windows XP vagy újabb változatát igénylik.

 

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Érzékelő adatai
Típus: Sony IMX290 MONem CMOS 
Színes / monokrom: monokróm 
Érzékelő mérete: 5.6 x 3.2 mm
Pixelméret: 2.9 μm
Felbontás: 1936x1096 pixel
ADC: 12bit 
Egyéb paraméterek
Beépített UV/IR blokk szűrő: Nem 
Hűtött: Nem 
DeltaT: - fok
Backfocus: 8.5 mm
Számítógép felőli csatlakozó típusa: USB 2.0 
Súly: 60 g
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.