H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szervíz |   
Bejelentkezés
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

ZWO ASI 290 MC színes kamera

A termék forgalmazása megszűnt!

ZWO ASI 290 MC színes kamera 6.46 mm-es szenzorával és 2.9 mikron pixelméretével magas felbontás mellett kimagasló hatékony eszköz bolygófotózásra. A kamera lelke, az új Sony szenzor back-illuminated technológiával készült ezáltal kimagaslóan érzékeny és igen kevés zajjal terhelt. A kamera különösképpen jól használható APO refraktorokkal akár rövid fókusztávolságok esetén is. A Mono kamerákkal szemben a színes, úgynevezett "single shot" kamerák egyszerűsítik azok munkáját, akik nem az L-RGB színszűrős technikával szeretnének felvételeket készíteni.

A ZWO ASI 290MC kamera USB 3.0 csatlakozóval rendelkezik, ami jóval nagyobb képátviteli-sebességet tesz lehetővé (teljes felbontás mellett is akár 170 képkocka/másodperc), vagyis nagyobb képméret esetén több felvételt rögzíthetünk adott idő alatt. Ennek leginkább Hold- és Nap felvételek esetén van jelentősége, a bolygók megörökítése során kevéssé.

Képrögzítésre számos ingyenes szoftver tölthető le az internetről, Windows alatt különösen ajánljuk a SharpCap és a FireCapture alkalmazásokat. A kamerák a Windows XP vagy újabb változatát igénylik, de használhatóak Linux alatt, sőt Macintosh támogatással is rendelkeznek (ehhez az USB 3.0 változatokat javasoljuk.)

Csomag árak
Vásárlói vélemények (2)
Adatlap
Galéria
Érzékelő adatai
Típus: CMOS IMX290/IMX291 
Színes / monokrom: színes 
Érzékelő mérete: 5.6 x 3.2 mm
Pixelméret: 2.9 μm
Felbontás: 1936 x 1096 pixel
ADC: 12bit 
Egyéb paraméterek
Beépített UV/IR blokk szűrő: Igen 
Hűtött: Nem 
DeltaT: - fok
Backfocus: 12.5 mm
Számítógép felőli csatlakozó típusa: USB 3.0 
Súly: 120 g
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.