Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

ZWO ASI 290 MC/MC-Cool színes kamera

ZWO ASI 290MC színes kamera
USB 3.0 csatlakozóval
1 év garancia
Értékelés:
1
114 900 Ft
Készleten

Az ASI 290MC színes kamera 6,46 mm-es szenzorával és 2,9 mikron pixelméretével magas felbontás mellett nagy látómezőt érhetünk el. Az új SONY STRAVIS és Exmor R technológiának köszönhetően a magas érzékenység mellett készült képek is igen kevés zajjal terheltek. A kamera különösképpen jól használható APO refraktorokkal akár rövid fókusztávolságok esetén is. A Mono kamerákkal szemben a színes, úgynevezett "single shot" kamerák egyszerűsítik azok munkáját, akik nem az L-RGB színszűrős technikával szeretnének felvételeket készíteni.

Az ASI 290MC-Cool színes hűtött kamerákban egy nagy teljesítményű Peltier-hűtő található, amely 45°C-kal a környezete alatti hőmérsékleten tartja a kamerát, így akár a galaxisok finom részleteit is rögzíthetjük.

A kamerák USB 3.0 csatlakozóval rendelkeznek, ami jóval nagyobb képátviteli sebességet tesz lehetővé, vagyis nagyobb képméret esetén több felvételt rögzíthetünk adott idő alatt. Ennek leginkább Hold- és Nap felvételek esetén van jelentősége, a bolygók megörökítése során kevéssé.

Képrögzítésre számos ingyenes szoftver tölthető le az internetről, Windows alatt különösen ajánljuk a SharpCap és a FireCapture alkalmazásokat. A kamerák a Windows XP vagy újabb változatát igénylik, de használhatóak Linux alatt, sőt Macintosh támogatással is rendelkeznek (ehhez az USB 3 változatokat javasoljuk.)

Kiemelten ajánljuk

ZWO ASI kamera fűtés ZWO ASI kamera fűtés
8 900 Ft

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

Érzékelő adatai
Típus: CMOS IMX290/IMX291 
Színes / monokrom: színes 
Érzékelő mérete: 5.6 x 3.2 mm
Pixelméret: 2.9 μm
Felbontás: 1936 x 1096 pixel
ADC: 12bit 
Egyéb paraméterek
Hűtött: Nem 
DeltaT: -35 - 40 fok
Backfocus: 17.5 mm
Számítógép felőli csatlakozó típusa: USB 3.0 
Súly: 120 / 410 g
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.