H-P: 9:30-17:00
       Szo: ZÁRVA
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

ZWO ASI 178 MM-Cool monokróm hűtött kamera

A termék forgalmazása megszűnt!

Az ZWO ASI 178 MM-Cool monokróm hűtött kamera, amelyet hátsó megvilágítású szenzorral szerelt a gyártó. Az eszköz ennek köszönhetően nagyon magas érzékenységű, miközben kiolvasási zaja hihetetlenül alacsony (mindössze 2.2e, 0 gain-nél). A 2.4 mikronos pixelméret nagyon nagy felbontást ad, így a kapott kép primer fókuszban is részletgazdag lesz.

Az ZWO ASI 178 MM-Cool monokróm hűtött kamerákban egy nagy teljesítményű Peltier hűtő található, amely 45°C alatti hőmérsékleten tartja a kamerát, így akár a galaxisok finom részleteit is rögzíthetjük.

Az ZWO ASI 178 MM-Cool monokróm hűtött kamera alkalmas nagy felbontású képek készítésére, Hold- és bolygófelvételek rögzítésére (utóbbi ROI módban ajánlott). A Holdról primer fókuszban is hihetetlen részletességű fotókat készít, miközben a látómező is tág marad (700mm-es fókuszig belefér az első, vagy az utolsó negyed környéki fél holdkorong).

Fontos jellemző, hogy a legnagyobb, 6,4 megapixeles felbontáson és 14 bites színmélységben használva 30fps sebességgel tud képet rögzíteni.

Az ZWO ASI 178 MM-Cool monokróm hűtött kamera fényesebb mélyég-objektumok megörökítésére is kiválóan alkalmas. Ezek a képek - köszönhetően a rövid expozíció lehetőségének  és a kis pixelméret miatti jobb felbontásnak - jobb minőségűek lesznek, mint egy hagyományos fényképezőgép, avagy CCD kamera képei. A 14 bites színmélység pedig a halvány részletek utólagos kiemelésében játszik igen jelentős szerepet.

 

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Érzékelő adatai
Típus: CMOS IMX178 
Színes / monokrom: monokróm 
Érzékelő mérete: 7.4 x 5 mm
Pixelméret: 2.4 μm
Felbontás: 3096 x 2080 pixel
ADC: 14bit 
Egyéb paraméterek
Beépített UV/IR blokk szűrő:
Hűtött: Igen 
DeltaT: -35-40 fok
Backfocus: 12.5 mm
Számítógép felőli csatlakozó típusa: USB 3.0 
Súly: 410 g
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.