ZWO ASI 1600MC Pro színes kamera

A termék forgalmazása megszünt!

Az új ASI 1600MC Pro színes kamerában a Panasonic legújabb CMOS érzékelője kapott helyet, mely kimagasló érzékenységével és alacsony zajával sok szempontból áttörést jelent. A mono kamerákkal szemben a színes, úgynevezett "single shot" kamerák egyszerűsítik azok munkáját, akik nem az L-RGB színszűrős technikával szeretnének felvételeket készíteni.  

A 21.9 mm képátlójú 16 megapixeles lapka 3.8 mikronos pixelekből épül fel: ez különösen jó felbontást tesz lehetővé. 12 bit-es ADC konvertere valamint 60% feletti QE kimagasló teljesítmény ígér mély-ég fotózás során. 

Az ASI 1600MC Pro színes kamerákban egy nagy teljesítményű Peltier hűtő található, amely külső hőmérséklet alatt 45°C -kal tartja az érzékelőt, így akár a galaxisok finom részleteit is rögzíthetjük. A beépített 256 Mbyte-os DDR memória javítja az adatátvitelt, illetve csökkent az érzékelő ún "amp-glow" zaját. 

A kamerák USB 3.0 csatlakozóval rendelkeznek, utóbbi jóval nagyobb képátviteli sebességet tesz lehetővé, vagyis nagyobb képméret esetén több felvételt rögzíthetünk adott idő alatt. Ennek leginkább Hold- és Nap felvételek esetén van jelentősége, a bolygók, vagy mély-ég objektumok megörökítése során kevéssé.

Képrögzítésre számos ingyenes szoftver tölthető le az internetről, Windows alatt különösen ajánljuk a SharpCap és a FireCapture alkalmazásokat. A kamerák a Windows XP vagy újabb változatát igénylik, de használhatóak Linux alatt, sőt Macintosh támogatással is rendelkeznek (ehhez az USB 3 változatokat javasoljuk.)

 

 

Érzékelő adatai
Típus: CMOS 
Színes / monokrom: színes 
Érzékelő mérete: 17.7 x 13.3 mm
Pixelméret: 3.8 μm
Felbontás: 4656 x 3520 pixel
ADC: 12bit 
Egyéb paraméterek
Hűtött: Igen 
DeltaT: -40-45 fok
Backfocus: 6.5 mm
Számítógép felőli csatlakozó típusa: USB 3.0 
Súly: 410 g

Egy pillanat!

Adhatunk Önnek kedvezményt?

Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.