H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szervíz |   
Bejelentkezés
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

William Optics RedCat AP 51/250 APO refraktor

William Optics RedCat AP 51/250 APO refraktor
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
379 900 Ft

A William Optics RedCat AP 51/250 APO refraktor igazán vonzó "ékszer", nem csupán professzionális képalkotással, hanem szemet gyönyörködtető kivitellel is büszkélkedhet, igazi kuriózum a maga kategóriájában. Az eszköz két fő felhasználási területe az asztrofotózás valamint a természetfotózás.

Az asztrofotózás különleges kritériumokat, komoly elvárásokat támaszt az optikákkal szemben, amelyet a William Optics RedCat AP 51/250 APO refraktor elegánsan teljesít. A kompakt méretű tubus Petzval rendszerű optikája négy optikai elemből áll, amelyet három csoportba rendeztek, magas minőségű FPL53 és FPL51 üveganyagokat felhasználva. Természetesen az eredmény nem is maradt el. A teljes látómező a sarkokig sík, tehát a kép szélein is pontszerű leképezéssel dolgozik az optika, miközben, színek tekintetében is lenyűgözően teljesít. Akár csillagászati kamerákhoz, akár full-frame DSLR-ekkel történő fotózáshoz is tökéletesen használható, hiszen több mint 44 mm átmérőjű kört képes kirajzolni! Fényerő tekintetében is igazi fotós eszközről lévén szó F/4.9 értékével rövid expozíciós idők érhetőek el, hála a fluorit üveganyagoknak, gyönyörű, kromatikus abberációtól mentes leképezéssel kombinálva. 

A William Optics RedCat AP 51/250 APO refraktor helikális kihuzatú, ergonómikus bordázott fókuszállító gyűrűi révén finoman, megcsúszás nélkül állítható az élességállítás, amelynek pontosságát az objektív sapkába épített Bahtinov-maszk tovább segít asztrofotózáskor. Kamera csatlakoztatására a jól ismert M48-as menetes előkészítéssel látták el a tubust.

A 110 mm hosszúságú sín többféle rögzítési lehetőséget is biztosít, hiszen a Vixen szabványú csillagászati mechanikákon kívül többek között fotóállvány menetes rögzítési lehetőséggel is rendelkezik. Egy ilyen kompakt műszer esetében fontos a hordozhatóság és a védelem biztosítása, ennek figyelembevételével bélelt hordtáskát is kapott a műszer.

Talán nem mindenki tudja, de a Petzval optikák eredetének Magyar vonatkozása is van, hiszen ennek az optikai elrendezésnek az ősét Petzval József (1807.01.06-1891.09.17.) mérnök-matematikus, egyetemi tanár és feltaláló készítette el, így róla kapta ez az optikai elrendezés a nevét.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Apokromatikus lencsés távcső 
Átmérő: 51 mm
Fókusz: 250 mm
Fényerő: F/4.9 
Elméleti max. nagyítás: 102 x
Kitakarás: - %
Kitakarás: - mm
Felbontóképesség: 2,33 "
Tubus súlya: 1.5 kg
Komplett súly: 1.5 kg
Fókuszírozó
Típus: helikális 
Kétsebességes: Nem 
Méret:
Alaptartozékok
Okulárok:
Barlow:
Keresőtávcső:
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter: Nem 
Tubusgyűrű: Nem 
Prizmasín: Igen 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.