H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   HU  ·  EN
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt
Kedves Vásárlóink! A koronavírus járvány súlyosbodása miatt kollégáink és vásárlóink védelme érdekében korlátozzuk a szaküzletünkben egyszerre tartózkodó vásárlók számát. Ezen túlmenően szájmaszk használata is kötelező! Megértésüket köszönjük.

TS-Optics 1:10 mikrofókuszírozós Monorail-kihuzat SC távcsőre

TS-Optics 1:10 mikrofókuszírozós Monorail-kihuzat SC távcsőre
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
86 900 Ft

A katadioptrikus rendszerű csillagászati távcsöveknél a fókuszírozó magát a főtükröt mozgatja előre-hátra. Amikor az egyik irányból a másikra váltunk a tükör kissé megbillen, ami kissé megnehezíti a pontos fókuszálást. Létezik erre a problémára is megoldás ugyanis a TS-Optics 1:10 mikrofókuszírozós Monorail-kihuzat SC távcsőre szerelve, mintegy kiváltja a tükörmozgató fókuszírozót, a lencsés távcsöveknél megszokott pontos, finommozgatású Crayford rendszerhez hasonló, de annál erősebb változattal.

A Monorail rendszer erősebb, pontosabb beállítást tesz lehetővé mint a Crayford rendszer, mert a kis golyóscsapágyak helyett egy masszív rozsdamentes acél sínt használnak, csak az oldalirányú vezetést veszik át a golyóscsapágyak. Ezek a csapágyak csak az oldalsó helyzetet rögzítik és többé nem kell terhelést felvenniük, a terhelést az acél sín fogadja.

A kihuzat 2"-os okulárokat képes fogadni, de a tartozék 2"-1.25" adapter segítségével a kisebb kihuzatú 1.25"-os okulárok is használhatóak vele. A fókuszírozó alapvetően Schmidt-Cassegrain távcsővekre csatlakoztathatóak, de opcionálisan SC-MC átalakító segítségével Makszutov-Cassegrain távcsővekre is felszerelhetőek. 

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
0

Kiemelten ajánljuk

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

MC/SC adapter gyűrű MC/SC adapter gyűrű
4 900 Ft
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.