H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   HU  ·  EN
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt
A koronavírus járvány miatt kollégáink és vásárlóink védelme érdekében szájmaszk használata kötelező valamint korlátozzuk a szaküzletünkben egyszerre tartózkodó vásárlók számát.

SkyWatcher SynGuider II

SkyWatcher SynGuider II standalone autoguider
 (1)
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
139 900 Ft
1-2 héten belül

A SkyWatcher SynGuider II egy olcsó autoguider a piacon, melynek egyetlen feladata, hogy minél könnyebbé tegye a profi asztrofotók elkészítését!

Vezetés nélkül nincs asztrofotó!
Tudta, hogy a piacon kapható legtöbb mechanika önmagában nem követi tökéletesen pontosan a égboltot?! Ennek köszönhetően a hosszabb expozíciós idejű felvételek bemozdulnak, a csillagok nem lesznek pontszerűek. A problémára megoldást jelent a felvételek vezetése, melyet szaknyelven guiding-nak hívnak. Ekkor különböző megoldásokkal a képalkotó fényképezőgép "mellé" egy másik kamerát helyeznek, mely "figyeli" az elmozdulások mértékét/irányát és finoman korrigálja a mechanika mozgását.

Hagyja otthon a számítógépét!
A Synguider II önmagában képes pontosítani a mechanika mozgását - használatához nem szükséges tehát külön számítógép. Ez több előnnyel jár: megspórolhat számos bosszantó rendszer-összeomlást, valamint megóvhatja kényes laptopját a hidegtől és a párásodástól. Tipp: A mechanika vezetéséhez 80 mm átmérőjű és a távcső fókuszával hasonló fókuszú vezetőtávcső szükséges.

Kényelem mindenek felett
Az autoguider két egységből áll: egy kamerából - melynek a lelke egy 6.0x6.0 mikron pixelméretű 752x482 pixeles monokróm szenzor - és egy kézivezérlőből. Helyezze a kamerát a vezetőtávcső (vagy off-axis guider) kihuzatába, néhány egyszerű beállítást követően máris működésbe lép az automatikus vezetés. A kamerán LCD kijelzőt találunk, mely fókuszáláskor folyamatosan kijelzi a vezetőcsillag képét valamint vezetéskor a szükséges korrekciókat.

Az eszköz bármilyen ST-4 kompatibilis guider-porttal rendelkező mechanikával kompatibilis. (A teljesség igénye nélkül: SkyWatcher (H)EQ-3/5/6 SynTrek, SynScan változatok, Celestron Advanced EQ-5 stb.) Tápellátása 6V-os hálózati adaptert vagy 4 db elemet igényel.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (1)
Adatlap
Galéria
0

Kiemelten ajánljuk

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

230V-os hálózati adapter (6V / 1A) DC dugóval 90 cm kábellel 230V-os hálózati adapter (6V / 1A) DC dugóval 90 cm kábellel
2 900 Ft
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.