Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

SkyWatcher SynGuider

SkyWatcher SynGuider
1 év garancia
97 000 Ft
1-3 napon belül

Végre megjelent egy olyan olcsó autoguider a piacon, melynek egyetlen feladata, hogy minél könnyebbé tegye a profi asztrofotók elkészítését!

Vezetés nélkül nincs asztrofotó!
Tudta, hogy a piacon kapható legtöbb mechanika önmagában nem követi tökéletesen pontosan a égboltot?! Ennek köszönhetően a hosszabb expozíciós idejű felvételek bemozdulnak, a csillagok nem lesznek pontszerűek. A problémára megoldást jelent a felvételek vezetése, melyet szaknyelven guiding-nak hivnak. Ekkor különböző megoldásokkal a képalkotó fényképezőgép "mellé" egy másik kamerát helyeznek, mely "figyeli" az elmozdulások mértékét/irányát és finoman korrigálja a mechanika mozgását.

Hagyja otthon a számítógépét!
A Synguider önmagában képes pontosítani a mechanika mozgását - használatához nem szükséges tehát külön számítógép. Ez több előnnyel jár: megspórolhat számos bosszantó rendszer-összeomlást, valamint megóvhatja kényes laptopját a hidegtől és a párásodástól.

Kényelem mindenek felett
Az autoguider két egységből áll: egy kamerából - melynek a lelke egy 9.6x7.5?m pixelméretű 510x492 pixeles monokrom CCD chip - és egy kézivezérlőből. Helyezze a kamerát a vezetőtávcső (vagy off-axis guider) kihuzatába, néhány egyszerű beállítást követően máris működésbe lép az automatikus vezetés. A kamerán LCD kijelzőt találunk, mely fókuszáláskor folyamatosan kijelzi a vezetőcsillag képét valamint vezetéskor a szükséges korrekciókat.

Az eszköz bármilyen ST-4 kompatibilis guider-porttal rendelkező mechanikával kompatibilis. (A teljesség igénye nélkül: SkyWatcher (H)EQ-3/5/6 SynTrek, SynScan változatok, Celestron Advanced EQ-5 stb.) Tápigénye 6V-12V közötti.

Kiemelten ajánljuk

Keresőguider-adapter Keresőguider-adapter
6 900 Ft

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.