H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szervíz |   
Bejelentkezés
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

SkyWatcher StarQuest 90/1250 MC távcső

SkyWatcher StarQuest 90/1250 MC távcső
Felszereltség: starpointer, 25 és 10 mm bárium okulár, zenittükör
 1
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
108 700 Ft
Beszerzés alatt
Ezt is fontolja meg:
E-Plössl 25 és 10 mm okulár felára Bárium okulárok helyett
8 900 Ft

A SkyWatcher StarQuest 90/1250 Makszutov-Cassegrain távcső azok számára előnyös, akiknek fontos egy távcsőben a teljesítmény, a hordozhatóság és az egyszerű használat. A rövid tubus, valamint a könnyű mechanika egyszerűen hordozhatóvá teszi a műszert. Hosszú fókuszának köszönhetően ugyanakkora nagyításokat érhetünk el, mint a hasonló méretű refraktorokkal, anélkül hogy a hosszú tubus valamennyi hátrányával rendelkezne.

A 90 mm átmérőjű MC távcső ideális műszer az igényes kezdők számára. A kiváló optika különösen élesen és kontrasztosan mutatja meg a Hold és bolygók felszíni részleteit - akár 180x-os nagyítás elérését is lehetővé teszi. A Szaturnusz gyűrűjében látható híres Cassini-rés, Jupiter Vörös foltjának megpillantása mind-mind elérhetővé válik. Kedvező alkalmakkor a Mars fehér hósapkája és rozsdabarna felszíni alakzatai is megpillanthatóak.

A SkyWatcher 90/1250-as MC távcsőhöz zenittükrön kívül tartozik még egy 25 mm-es és egy 10 mm-es bárium okulár, mellyel 50x-es és 125x-os nagyítás érhető el. Az alapcsomag része egy starpointer, mely az égitestek beállítását könnyíti meg. A kihuzat végén található T2-es menetnek köszönhetően pedig fényképezőgépet is csatlakoztathatunk hozzá.

Az új StaQuest ekvatoriális mechanika könnyű, csupán 1.2 kg, ugyanakkor kellően erős a 3 kg súly alatti távcsőtubusok mozgatására. Nagy, 122 fogú csigakereke akadálymentes finommozgatást tesz lehetővé mindkét tengelyen 360°-on keresztül. A kihúzható háromláb pedig testmagasságunkhoz igazítható stabilitását jelentősen növeli, az okulártartó tálca, melyre praktikusan az észleléshez használt kiegészítőinket helyezhetjük. Bár a mechanikát ekvatoriális használatra tervezték, szükség esetén vízszintes helyzetbe hozva azimutális módban is bevethető.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (1)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Makszutov-Cassegrain távcső 
Átmérő: 90 mm
Fókusz: 1250 mm
Fényerő: F/13.9 
Elméleti max. nagyítás: 180 x
Kitakarás: 32 %
Kitakarás: 30 mm
Felbontóképesség: 1.29 "
Tubus súlya: 1.4 kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus:
Kétsebességes: Nem 
Méret: 1.25" 
Alaptartozékok
Okulárok: Bárium 25 és 10 mm 
Barlow:
Keresőtávcső: starpointer 
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter: Nem 
Tubusgyűrű: Nem 
Prizmasín: Igen 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.