H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szervíz |   
Bejelentkezés
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

SkyWatcher Star Discovery 127/1500 MC távcső

SkyWatcher Star Discovery 127/1500 MC távcső (beépített Wifi modullal, SynScan kézivezérlővel)
Felszereltség: zenittükör, 25 mm és 10 mm Bárium okulár, 6x30 kereső, 2x Barlow-lencse
 1
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
289 100 Ft
Készleten
Ezt is fontolja meg:
230V-os hálózati adapter (12V / 2A) DC dugóval, 2.5 m kábellel
3 900 Ft
E-Plössl 25 és 10 mm okulár felára Bárium okulárok helyett
8 900 Ft

A SkyWatcher Star Discovery 127/1500 MC távcsövet azoknak ajánljuk, akiknek fontos egy távcsőben a teljesítmény, a mobilitás és a felhasználó-barátság. A rövid, alig 35 cm-es tubus, valamint a könnyű mechanika egyszerűen hordozhatóvá teszi a műszert. Gyönyörű cseresznyepiros festése szakít a hagyományos fekete és fehér tubusok színvilágától. Kiváló optikája meglepően kontrasztos, éles képet ad, ennek köszönhetően észrevehetjük a Jupiter Nagy Vörös foltját, vagy a Szaturnusz gyűrűjében a híres Cassini-rést. Ezen túlmenően számos galaxist megmutat, de rengeteg csillaghalmazt is felbonthatunk vele.

A Star Discovery GoTo vezérléssel ellátott kézivezérlője a katalógusában szereplő több mint 42 ezer objektum bármelyikére képes ráállni mindössze pár gombnyomás segítségével. Mindkét tengelyén enkódert találunk, melyek akár kézzel is mozgathatóvá teszik a mechanikát anélkül, hogy a pozícióját "elvesztené". A beépített wifi modullal mobiltelefonról, vagy asztali számítógépről is vezérelhető a mechanika, ezáltal kábelek nélkül szabadabban irányíthatjuk mechanikánkat.

Az alapcsomagban 25 és 10 mm-es okulárokat találunk, melyekkel 60x és 150x-es nagyítás érhető el. A szintén alaptartozék 2x Barlow lencsével további 90x, 120x, 225x és 300x-os nagyítások érhetőek el. Az égitestek beállítását 6x30-as keresőtávcső könnyíti meg, megfigyelésüket pedig egy zenittükör teszi kényelmessé. Mivel a távcső egyenes állású (de bal-jobb oldalt felcserélt képet ad) természetmegfigyelésre is alkalmas.

A "félkarú" Star Discovery mechanika kiemelkedő stabilitást biztosít, emellett motoros vezérléssel is ellátott, így képes az égbolt követésére és mivel kuplunggal ellátott, kézzel is mozgatható. A mechanika különösen alkalmas nappali panorámaképek illetve videók készítésére is, mivel képes a fényképezőgépet az előre meghatározott helyzetekben vezérelni, amennyiben a fényképezőgép rendelkezik 2.5 mm "Jack" dugós csatlakozóval. Az okulártálcára számos kiegészítőt helyezhetünk, akár az észlelőteánkat is. A kihúzható acélláb pedig testmagasságunkhoz igazítható.

A távcső működtethető 12V-os akkumulátorrólPowerTankról vagy 220V-os hálózatról opcionális hálózati adapterrel. Akkumulátoros használathoz a sarus tápkábelt be kell hozzá szerezni.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (3)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Makszutov-Cassegrain távcső 
Átmérő: 127 mm
Fókusz: 1500 mm
Fényerő: F/11.8 
Elméleti max. nagyítás: 254 x
Kitakarás: 30 %
Kitakarás: 40 mm
Felbontóképesség: 0.94 "
Tubus súlya: 3.4 kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus:
Kétsebességes: Nem 
Méret: 1.25" 
Alaptartozékok
Okulárok: Bárium 25 és 10 mm 
Barlow: 2x 
Keresőtávcső: 6x30 
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter: Nem 
Tubusgyűrű: Nem 
Prizmasín: Igen 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.