H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szervíz |   
Bejelentkezés
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

SkyWatcher Star Discovery 102/1300 MC távcső

SkyWatcher Star Discovery 102/1300 MC távcső (SynScan kézivezérlővel)
Felszereltség: zenittükör, SU 25 mm és SU 10 mm okulár, 6x30 kereső
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
221 400 Ft
Készleten
Ezt is fontolja meg:
230V-os hálózati adapter (12V / 2A) DC dugóval, 2.5 m kábellel
3 900 Ft
E-Plössl 25 és 10 mm okulár felára Bárium okulárok helyett
8 900 Ft

A SkyWatcher Star Discovery 102/1300 MC távcsövet azoknak ajánljuk, akiknek fontos egy távcsőben a teljesítmény, a mobilitás és a felhasználó-barátság. A rövid, valamint a könnyű mechanika egyszerűen hordozhatóvá teszi a műszert. Gyönyörű cseresznyepiros festése szakít a hagyományos fekete és fehér tubusok színvilágától. Kiváló optikája meglepően kontrasztos, éles képet ad, ennek köszönhetően észrevehetjük a Jupiter Nagy Vörös foltját, vagy a Szaturnusz gyűrűjében a híres Cassini-rést. Ezen túlmenően számos fényesebb galaxist megmutat, de sok csillaghalmazt is felbonthatunk vele, különösen sötét vidéki égen. Még nem túl hosszú fókusza révén nappali természetfigyelő funkcióra jól használható, különösen amici prizma használata mellett. 

A Star Discovery GoTo vezérléssel ellátott kézivezérlője a katalógusában szereplő több mint 42 ezer objektum bármelyikére képes ráállni mindössze pár gombnyomás segítségével. Mindkét tengelyén enkódert találunk, melyek akár kézzel is mozgathatóvá teszik a mechanikát anélkül, hogy a pozícióját "elvesztené". A beépített wifi modullal mobiltelefonról, vagy asztali számítógépről is vezérelhető a mechanika, ezáltal kábelek nélkül szabadabban irányíthatjuk mechanikánkat.

Az alapcsomagban 25 és 10 mm-es okulárokat találunk, melyekkel 52x és 130x-es nagyítás érhető el. A szintén alaptartozék 2x Barlow lencsével további 78x, 104x, 195x és 260x-os nagyítások érhetőek el, utóbbi használata azonban nem ajánlott mert meghaladja a távcső elméleti maximális nagyítását. Az égitestek beállítását 6x30-as keresőtávcső könnyíti meg, megfigyelésüket pedig egy zenittükör teszi kényelmessé. Mivel a távcső egyenes állású (de bal-jobb oldalt felcserélt képet ad) természetmegfigyelésre is alkalmas.

A "félkarú" Star Discovery mechanika kiemelkedő stabilitást biztosít, emellett motoros vezérléssel is ellátott, így képes az égbolt követésére és mivel kuplunggal ellátott, kézzel is mozgatható. A mechanika különösen alkalmas nappali panorámaképek illetve videók készítésére is, mivel képes a fényképezőgépet az előre meghatározott helyzetekben vezérelni, amennyiben a fényképezőgép rendelkezik 2.5 mm "Jack" dugós csatlakozóval. Az okulártálcára számos kiegészítőt helyezhetünk, akár az észlelőteánkat is. A kihúzható acélláb pedig testmagasságunkhoz igazítható.

A távcső működtethető 12V-os akkumulátorrólPowerTankról vagy 220V-os hálózatról opcionális hálózati adapterrel. Akkumulátoros használathoz a sarus tápkábelt be kell hozzá szerezni.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Makszutov-Cassegrain távcső 
Átmérő: 102 mm
Fókusz: 1300 mm
Fényerő: F/12.7 
Elméleti max. nagyítás: 200 x
Kitakarás: 29 %
Kitakarás: 30 mm
Felbontóképesség: 1.17 "
Tubus súlya: 1,9 kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus: SC/MC 
Kétsebességes: Nem 
Méret: 1.25" 
Alaptartozékok
Okulárok:
Barlow:
Keresőtávcső: 6x30 
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter: Nem 
Tubusgyűrű: Nem 
Prizmasín: Igen 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.