H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szervíz |   
Bejelentkezés
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

SkyWatcher Quattro 300/1200 Newton asztrográf

SkyWatcher Quattro 300/1200 Newton tubus
Felszereltség: tubusgyűrű, Losmandy prizmasín
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
458 200 Ft
Rendelésre
Ezt is fontolja meg:
SkyWatcher kómakorrektor F/4 távcsövekhez
116 100 Ft

A SkyWatcher Quattro 300/1200 Newton távcső elsősorban kiváló asztrofotós műszer - mint a neve is mutatja.

A 300 milliméteres átmérőjével már régen túl van azon a mérethatáron, ahol "megnyílik az égbolt", azaz a halványabb mély-ég objektumok is észlelhetővé válnak. Ez az F/4-es, fényerős Newton teljes mértékben a csillagász kezébe adja az irányítást -  egy erős, masszív, kiváló leképzésű műszerről beszélünk, kiemelkedően jó ár-érték aránnyal.

A távcső remekül használja ki a mély-ég fotózáskor szükséges hosszú expozíciós időket - jobb és szebb eredményt érünk el vele, mint a kisebb átmérőjű vagy kevésbé fényerős társaival. Rövidebb fókusza - ami rövidebb tubust is jelent - könnyebben hordozhatóvá teszi, ráadásul a mechanikánkon is stabilabban ül meg,  ami egyáltalán nem mellékes szempont a nagy pontosságot igénylő asztrofotós munkák során.

Szabadszemes megfigyelésre is minőségi műszer

Hasonlóan kiválóan teljesít a 300-as "fotó" Newton szabadszemes megfigyelés esetén. Az így megpillantható mély-ég objektumokat remek minőségben tárja elénk.  Magas színvonalon megmunkált (minimum diffrakció-határolt) optikája, amellyel erős nagyításokat érhetünk el, a keményebb kontrasztot igénylő objektumok vizsgálatára is ajánlott. Így ez a Newton kiválóan alkalmas eszköz például a Hold felszíni részleteinek megfigyelésére vagy a finom részletek tanulmányozására  a Marson, a Jupiteren, avagy a Szaturnusz gyűrűrendszereiben. 

Felszereltség

A tubust 2"-es LinearPower kihuzattal  látták el, ami a Crayford-ok egy erősebb, továbbfejlesztett változatának tekinthető. A fókuszírozó nagyon finoman jár, az 1:10 arányú mikrofókusz természetesen szintén adott. További előnye, hogy erősebb a legtöbb Crayford-kihuzatnál, terhelhetőbb, és nagyobb tartósságra is számíthatunk még nehéz kamerák használata esetén is.  Alapfelszereltség a kihuzaton túl az egy pár tubusgyűrű, valamint a prizmasín.

A távcső csaknem 22 kilogrammot nyom a tubusgyűrűkkel és a prizmasínnel együtt. Biztosítandó a maximális stabilitást, minimum egy EQ6 Pro vagy a feletti mechanikát javaslunk a kiváló műszer alá. A vele elérhető nagyításoknál ugyanis a legkisebb rezgés vagy bemozdulás is tönkreteszi mind a fotós munkát, mind a vizuális megfigyelést. Fotózáshoz szintén ajánljuk - a nagy fényerő miatt - az F/4-es rendszerekre kifejlesztett kómakorrektort , így biztosítva a "faltól falig" pontszerű leképezést. 

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Newton távcső 
Átmérő: 300 mm
Fókusz: 1200 mm
Fényerő: F/4 
Elméleti max. nagyítás: 600 x
Kitakarás: 33 %
Kitakarás: 100 mm
Felbontóképesség: 0,43 "
Tubus súlya: 21,8 kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus: LinearPower 
Kétsebességes: Igen 
Méret: 2" 
Alaptartozékok
Okulárok:
Barlow:
Keresőtávcső:
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter: Igen 
Tubusgyűrű: Igen 
Prizmasín: Igen 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.