H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   HU  ·  EN
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt
A koronavírus járvány miatt kollégáink és vásárlóink védelme érdekében szájmaszk használata kötelező valamint korlátozzuk a szaküzletünkben egyszerre tartózkodó vásárlók számát.

SkyWatcher kómakorrektor F/5 távcsövekhez

SkyWatcher kómakorrektor F/5 távcsövekhez
 (3)
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
69 800 Ft
Készleten

A fényerős Newton-távcsövek az asztrofotósok legkedveltebb műszerei közé tartoznak. Optikájuk - gyártótól függetlenül - azonban rendelkezik egy "bosszantó" hibával, ez pedig a kómahiba.

Kóma: fényerős Newton-távcsövek ellensége
A Newton-távcsövek leképzése a látómező közepétől kifelé haladva fokozatosan romlik, azaz a látómező szélénél még a legjobb élességállítás mellett sem lesznek a csillagok pontszerűek. A jelenség a fényerősebb, f4-f5 körüli Newton-távcsövekkel készített fotókon igen zavaró tud lenni.

Megoldás a kómahibára
Mi a megoldás? SkyWatcher kómakorrektor használatával a kómahiba jelentős mértékben csökkenthető: egyszerűen tegye fényképezőgépe elé fotózáskor és élvezze a látómező sarkáig pontszerű csillagokat. A kamera rögzítéshez túlmenően szüksége van még egy egyedi Canon vagy Nikon közgyűrűre M48-as menettel. A kómakorrektor 2"-es kihuzatba illeszkedik.

A SkyWatcher kómakorrektor kimagasló tulajdonsága, hogy kb. 10%-kal csökkenti a távcső fókuszát, ezáltal még fényerősebbé teszi azt.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (3)
Adatlap
Galéria
1

Kiemelten ajánljuk

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

M48 gyűrű (Canon EOS) M48 gyűrű (Canon EOS)
7 350 Ft
M48 gyűrű (Nikon) M48 gyűrű (Nikon)
7 350 Ft
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.