H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   HU  ·  EN
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt
A koronavírus járvány miatt kollégáink és vásárlóink védelme érdekében szájmaszk használata kötelező valamint korlátozzuk a szaküzletünkben egyszerre tartózkodó vásárlók számát.

SkyWatcher HEQ-5 mechanika

A termék forgalmazása megszűnt!

A Synta HEQ-5 mechanika az EQ-6 (nem is olyan nagyon) kistestvére. 4.5 cm átmérőjű acéllábai az alumínium lábaknál jóval nagyobb stabilitást biztosítanak, illetve az állványfej az EQ-5-nél is masszívabb kivitelű. A kisebb periodikus hiba érdekében golyóscsapágyazásúak (s nem a kisebb EQ mechanikákban használt csúszócsapágy). A mechanika pólustávcsővel és kétmotoros vezérléssel ellátott, mely - az észak-déli félgömbön is használható óragép-funkció mellett maximum 16x-os csillagsebességgel is működtethető. Az áramellátás céljára a mellékelt elemtartót használhatjuk.

A HEQ-5 teherbírása kb. 14 kg, így akár egy 27 cm SC, 25 cm Newton, vagy 16 cm-es refraktor tubust is ráhelyezhetünk. Ezt a mechanikát elsősorban azoknak ajánljuk, akik nem igénylik az EQ-6 robosztusságát, ám az EQ-5 mechanikánál nagyobb teherbírásra, stabilitásra vágynak. Külön említést érdemel, hogy az ellensúly-tengely visszahúzható az állványfejbe, illetve a motorok vezetékei a fejen belül mennek.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Típus: Ekvatoriális mechanika 
Goto vezérlés:
Motorizált tengelyek: Nem 
Beépített enkóderek:
Finommozgatás:
Wifi vezérlés:
Pólustávcső: Igen 
Súly: - kg
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.