H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szervíz |   
Bejelentkezés
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

SkyWatcher Flex-Goto 400/1800 Dobson

SkyWatcher Flex-Goto 400/1800 Dobson
SynScan Goto kézivezérlő, 2"-es Crayford fókuszírozó, 25 mm-es és 10 mm-es bárium okulárok, 9 x 50-es keresőtávcső
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
1 352 800 Ft
Rendelésre
Ezt is fontolja meg:
E-Plössl 25 és 10 mm okulár felára Bárium okulárok helyett
8 900 Ft

Fontos önnek a hatalmas teljesítmény, a Dobson távcsövek jelentette egyszerű használat, és emellett a helytakarékosság és könnyű szállítás? S mindezek mellett a GoTo vezérlés jelentette kényelem is számít?  Ha igen, akkor Önnek ajánljuk a SkyWatcher Flex-Goto 400/1800 dobson  távcsövet, amely egyedi, összecsukható megoldása révén rendkívül helytakarékos - mind a szállítás, mind pedig a tárolás során. Külön említendő, hogy szétszerelés nélkül csukható össze szállításkori méretére. Használatra készen 168,5 centiméteres a tubus hossza,  összecsukva csak kicsivel hosszabb egy méternél, mindössze 107 centiméter!)

A GoTo vezérlésnek köszönhetően az észlelt objektumok mindig a látómező közepén maradnak, még nagy nagyítások esetén is. 

Ezt a csillagászati óriást - köszönhetően az égbolt követésére képes GoTo rendszerének - Ön olyan könnyedén hasznáhatja, mintha nem is a nehézsúlyú bajnokok egyikével dolgozna. Ám az elsősorban vizuális megfigyelésre tervezett eszköz egy obszervatóriumi műszernek megfelelő látványban részesíti Önt egy-egy nyugodt éjszakán - legyen szó akár a Hold és a bolygók lélegzetelállító felszíni formáinak megfigyeléséről, vagy éppen a mélyég-objektumok megpillantásáról.

GoTo vezérlés előnyei

A GoTo vezérlés Önnek azt jelenti, hogy a nagyon praktikus Dobson-zsámolyra épített távcsöve képes az égbolt követésére - a megfigyelt objektumok ennek köszönhetően nem "másznak ki" a látómezőből, (nem úgy, mint a nem GoTo-s mechanikák esetében) - így Ön tovább, precízebben, mi több: nagyobb nagyításon figyelheti meg azokat teljes komfort közepette.

SkyWatcher Flex-Goto 400/1800 dobson távcsőhöz tartozékként adott SynScan vezérlővel egyszerűen oldható meg a forgó égbolt követése. Elég csupán az észlelés elején két csillagra ráállítani a Dobsont. Ezek után bármelyik objekutmot is választja ki kézi mozgatással az égboltról, a távcső követni fogja. Ám ha nincs kedve keresgélni az égi objektumokat, vagy mihamarabb szeretne a megfigyeléshez fogni, a kézivezérlőbe programozott 42900 objektumból bármelyiket kiválaszthatja - a távcső rááll, majd követi is, folyamatosan az okulár látomezőjében tartva azt. Önnek nem marad más hátra, mint a megfigyelés.

Impozáns optika, egyszerű használat mellett

A  SkyWatcher Flex-Goto 400/1800 dobson távcsövet  a hatalmas optikai teljesítmény jellemzi. Impozáns, 406 centiméter átmérőjű optikája 40%-kal több fényt gyűjt össze, mint a 30 centiméteres átmérőjű társa. Ez természetesen meglátszik a távcsőben megpillantható objektumok "listáján" is. A csillaghalmazok apró csillagokra bonthatóak, jó pár galaxis spirálkarja könnyen felismerhető. Számos csillagközi gáz- és porfelhő szinte a fényképeken ismert formáját mutatja.

Ezzel az átmérővel és műszerrel már akár a 17 magnitúdós határig is "elmerészkedhetünk" sötét égbolt alatt!

Az eszköz rendkívül pontosan megmunkált főtükre prémium minőségű, minimum diffrakcióhatárolt, ráadásul az alacsony hőtágulású Pyrex anyagból készült. Minőségénél fogva kiválóan alkalmas a Hold és a bolygók megfigyelésére - jó nyugodtságú, illetve átlátszóságú éjszakán fantasztikus részleteket mutat meg égi kísérőnk felszínéből, míg a Szaturnusz gyűrűrendszerében akár az Encke-rés is megpillantható vele. Szoros kettőscsillagok vizsgálatára is precíz, minőségi műszer. 

Precíz mechanika, gazdag felszereltség

SkyWatcher Flex-Goto 400/1800 távcső Dobson-zsámolyának teflon párnái precíz siklócsapágyazást biztosítanak, az állítható fékrendszer pedig mindig kiegyensúlyozva tartja a távcsövet. A prémium távcsőhöz természetesen precíz, 2"-es Crayford kihuzata jár. A 2"-os kihuzat hatalmas látómező elérést teszi lehetővé - a kihuzathoz egyébként 1.25"-ös adapter is jár, így az ilyen átmérőjű okulárok is használhatok a távcsővel.  A távcső gazdag felszereltséggel érkezik: az alap 25 és 10 mm-es okulárokkal 72x-es és 180x-es nagyítás érhető el, a 9x50-es kereső szintén alaptartozék.

A GoTo mechanika 12V-ról üzemel, melyhez egy szivargyújtós csatlakozókábelt mellékel a gyártó, de üzemeltethetjük más energiaforrásról is (pl. 12V zselés akkumulátor, PowerTank vagy 12V hálózati adapter)

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Dobson távcső 
Átmérő: 406 mm
Fókusz: 1800 mm
Fényerő: F/4.4 
Elméleti max. nagyítás: 812 x
Kitakarás: 24.6 %
Kitakarás: 100 mm
Felbontóképesség: 0.29 "
Tubus súlya: 23,5 kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus: Crayford 
Kétsebességes: Igen 
Méret: 2" 
Alaptartozékok
Okulárok: Bárium 25 és 10 mm 
Barlow:
Keresőtávcső: 9x50 
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter: Igen 
Tubusgyűrű: Nem 
Prizmasín: Nem 
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.