H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szervíz |   
Bejelentkezés
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

SkyWatcher Flex-Goto 355/1600 Dobson

SkyWatcher Flex-Goto 355/1600 Dobson
SynScan Goto kézivezérlő, 2"-es Crayford fókuszírozó, 25 mm-es és 10 mm-es bárium okulárok, 9 x 50-es keresőtávcső
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
1 078 900 Ft
Rendelésre
Ezt is fontolja meg:
E-Plössl 25 és 10 mm okulár felára Bárium okulárok helyett
8 900 Ft

Hatalmas teljesítmény, a Dobson távcsöveket jellemző egyszerű használat, helytakarékosság és könnyű szállítás (az összecsukhatóság révén), s mindezek mellett a GoTo vezérlés jelentette kényelem  - ezek jellemzik a SkyWatcher Flex-Goto 355/1600 dobson távcsövet.

Ezt a csillagászati óriást - köszönhetően az égbolt követésére képes GoTo rendszerének - Ön olyan könnyedén hasznáhatja, mintha nem is a nehézsúlyú bajnokok egyikével dolgozna. Ám az elsősorban vizuális megfigyelésre tervezett eszköz egy obszervatóriumi műszerhez közelítő látványban részesíti Önt egy-egy nyugodt éjszakán - legyen szó akár a Hold és a bolygók lélegzetelállító felszíni formáinak megfigyeléséről, vagy éppen a mélyég-objektumok megpillantásáról.

GoTo vezérlés

A GoTo vezérlés Önnek azt jelenti, hogy a nagyon praktikus Dobson-zsámolyra épített távcsöve képes az égbolt követésére - a megfigyelt objektumok ennek köszönhetően nem "másznak ki" a látómezőből, (nem úgy, mint a nem GoTo-s azimutális mechanikák esetében) - így Ön tovább, precízebben, mi több: nagyobb nagyításon figyelheti meg azokat teljes komfort közepette.

A SkyWatcher Flex-Goto 355/1600 dobson távcsőhöz tartozékként adott SynScan vezérlővel egyszerűen oldható meg a forgó égbolt követése. Elég csupán az észlelés elején két csillagra ráállítani a Dobsont. Ezek után bármelyik objektumot is választjuk ki kézi mozgatással az égboltról, a távcső követni fogja. Ám ha nincs kedvünk keresgélni az égi objektumokat, vagy mihamarabb szeretnénk a megfigyeléshez fogni, a kézivezérlőbe programozott 42900 objektumból bármelyiket kiválaszthatjuk - a távcső rááll, majd követi is, folyamatosan az okulár látomezőjében tartva azt. Nekünk nem maradt más dolgunk, mint a megfigyelés.

Flex tubus - a kényelmes tárolásért, szállításért

A SkyWatcher Flex-Goto 355/1600 dobson távcső egyedi, összecsukható megoldása révén rendkívül helytakarékos - mind a szállítás, mind pedig a tárolás során.  Külön említendő, hogy szétszerelés nélkül csukható össze szállításkori méretére - a használatra kész tubus hossza 151 centiméteres a tubus hosszaösszecsukva kevesebb mint egy méter, mindössze 97 centiméter!)

Impozáns optika, egyszerű használat mellett

A Dobson távcsöveket az egyszerű felépítés, a könnyű használat, emellett pedig hatalmas teljesítmény jellemzi. A  SkyWatcher Flex-Goto 355/1600 dobson távcső impozáns, 35 centiméter átmérőjű optikája 40%-kal több fényt gyűjt össze, mint a 30 centiméteres átmérőjű társa. Ez természetesen meglátszik a távcsőben megpillantható objektumok "listáján" is. A csillaghalmazok apró csillagokra bonthatóak, jó pár galaxis spirálkarja könnyen felismerhető. Számos csillagközi gáz- és porfelhő szinte a fényképeken ismert formáját mutatja.

Az eszköz rendkívül pontosan megmunkált főtükre prémium minőségű, minimum diffrakcióhatárolt, ráadásul az alacsony hőtágulású Pyrex anyagból készült. Ráadásul kilenc ponton támasztotta alá a gyártó, így biztosítva a nagyobb stabilitást a távcső "lelkét" jelentő optikai elem számára. A távcső akár a 16 magnitúdónál halványabb objektumokat is megmutatja a megfelelően sötét égbolt alatt.

Kiválóan alkalmas emellett a Hold és a bolygók megfigyelésére - jó nyugodtságú, illetve átlátszóságú éjszakán fantasztikus részleteket mutat meg égi kísérőnk felszínéből, míg a Szaturnusz gyűrűrendszerében akár az Encke-rés is megpillantható vele. Szoros kettőscsillagok vizsgálatára is precíz, minőségi műszer. 

Precíz mechanika, gazdag felszereltség

A SkyWatcher Flex-Goto 355/1600 távcső Dobson-zsámolyának teflon párnái precíz siklócsapágyazást biztosítanak, az állítható fékrendszer pedig mindig kiegyensúlyozva tartja a távcsövet. A prémium távcsőhöz természetesen precíz, 2"-es Crayford kihuzata jár. A 2"-os kihuzat hatalmas látómező elérést teszi lehetővé - a kihuzathoz egyébként 1.25"-ös adapter is jár, így az ilyen átmérőjű okulárok is használhatok a távcsővel.  A távcső gazdag felszereltséggel érkezik: az alap 25 és 10 mm-es okulárokkal 64x-es és 160x-es nagyítás érhető el, a 9x50-es kereső szintén alaptartozék.

A GoTo mechanika 12V-ról üzemel, melyhez egy szivargyújtós csatlakozókábelt mellékel a gyártó, de üzemeltethetjük más energiaforrásról is (pl. 12V zselés akkumulátor, PowerTank vagy 12V hálózati adapter)

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Dobson távcső 
Átmérő: 355 mm
Fókusz: 1600 mm
Fényerő: F/4.5 
Elméleti max. nagyítás: 710 x
Kitakarás: 26 %
Kitakarás: 93 mm
Felbontóképesség: 0.33 "
Tubus súlya: 23,5 kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus: Crayford 
Kétsebességes: Igen 
Méret: 2" 
Alaptartozékok
Okulárok: Bárium 25 és 10 mm 
Barlow:
Keresőtávcső: 9x50 
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter: Igen 
Tubusgyűrű: Nem 
Prizmasín: Nem 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.