H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   HU  ·  EN
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt
A koronavírus járvány miatt kollégáink és vásárlóink védelme érdekében szájmaszk használata kötelező valamint korlátozzuk a szaküzletünkben egyszerre tartózkodó vásárlók számát.

SkyWatcher Evostar 150/750 refraktor

SkyWatcher Evostar 150/750 refraktor tubus
Felszereltség: tubusgyűrű, prizmasín, 9x50-es fordított állású kereső
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
271 700 Ft
Rendelésre

A Skywatcher Evostar 150/750 akromatikus refraktor egy nagy teljesítményű, igen fényerős csillagászati műszer, amely elsősorban nagy látómezejű megfigyelésekre, csillaghalmazok, ködök vagy üstökösök tanulmányozására ideális, de szépen megmutatja a Hold vagy a bolygók részleteit is. Akkor is jó választás lehet, ha a nagy átmérő mellett a kompakt méret és a hordozhatóság is fontos szempont, hiszen a tubus hossza mindössze kb. 70 cm. 

A tekintélyes méretű objektív valamennyi felülete többrétegű tükröződéscsökkentő bevonatot kapott (fully multicoated), így a látott kép szép rajzolatú, kontrasztos, főleg kis- és közepes nagyításokon. A nagyítás növelésével a színi hiba is fokozottan jelentkezik, ezért nem javasoljuk a 150x-nél nagyobb nagyításokat. A távcső viszont remekel a nagy kiterjedésű, fényes és halvány mély-ég objektumok megfigyelésében. Hatalmas látómezejében rengeteg sziporkázó csillaghalmazt, ködöt vagy akár távoli galaxist pillanthatunk meg.  Az alaptartozék 9x50-es SpringLoad keresőtávcső nagyban megkönnyíti a halvány objektumok megtalálását. 

A távcső 2"-es (50,8 mm) fogasléces kihuzattal rendelkezik, így könnyen bővíthető 2"-es zenittükörrel és nagylátószögű okulárokkal is, melyek óriási, 3.5 fokos, azaz a teleholdnál akár 7x nagyobb látómezőt adnak, így téve még látványosabbá és élvezetesebbé a mély-ég megfigyeléseket. További 2"-os mély-ég szűrővel kiegészítve, sötét, vidéki égen teljes pompájában gyönyörködhetünk a nyári és a téli égbolt titokzatos emissziós ködjeinek látványában. 

A Skywatcher Evostar 150/750 refraktor asztrofotók készítésére is használható, de a színi hiba miatt javasoljuk a keskeny sávú szűrőkkel történő fényképezést, például hidrogénfelhők, vagy szupernóva maradványok megörökítését. A T2 menet segítségével számos kiegészítőt csatlakoztathatunk hozzá, többek között CCD kamerát, vagy akár tükörreflexes gépet is. 

A távcső mellé ajánlott legkisebb mechanika az EQ5. 

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Akromatikus lencsés távcső 
Átmérő: 150 mm
Fókusz: 750 mm
Fényerő: f/5 
Elméleti max. nagyítás: 300 x
Kitakarás: - %
Kitakarás: - mm
Felbontóképesség: 0.79 "
Tubus súlya: 7.5 kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus: fogasléc 
Kétsebességes: Nem 
Méret: 2" 
Alaptartozékok
Okulárok:
Barlow:
Keresőtávcső: 9x50 
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter: Igen 
Tubusgyűrű: Igen 
Prizmasín:
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.