H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szervíz |   
Bejelentkezés
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

SkyWatcher Equinox 80ED

A termék forgalmazása megszűnt!

Ha olyan távcsövet keres ami rendkívül kompakt, kiválóan hordozható és képalkotása kategóriájában kitűnő, akkor a SkyWatcher Equinox 80ED megfelelő választás Önnek. 80 mm objektív átmérőjével 46%-al több fényt gyűjt össze 66 mm átmérőjű társánál. Így részletesebben mutatja meg a halvány mély-ég objektumokat és a bolygók légköri struktúráit. Továbbá méretében és súlyában is kisebb a már jól ismert SkyWatcher 80/600 ED távcsőhöz képest.

Felhasználás tekintetében igen univerzális műszer: egyaránt alkalmas csillagászati megfigyelésekre és természetfigyelésre is. A kontrasztos és éles képalkotásról a kiváló minőségű ED üveganyagból készült, többrétegű bevonatokkal ellátott optika gondoskodik, melynek fényáteresztése felületenként eléri a 99.5%-ot. Kis méretének és súlyának köszönhetően kiváló utazótávcső!

Csillagászati észlelések alkalmával kiemelkedően kontrasztos képalkotása mellett egészen biztosan lenyűgözik Önt a Jupiter felhősávjai, a Szaturnusz gyűrűje vagy az apró kráterek és nagyobb hegyláncok látványa a Holdon. Kellően sötét, csillagos égbolt alól mély-ég objektumok megfigyelésére is alkalmas. A távcső rövid fókusza és tekintélyes látómezeje miatt alkalmas a környező táj pásztázására is egyaránt. Asztrofotósoknak is hasznos társ lehet nagylátómezős égi objektumok megörökítésekor.

A távcső tartogat még meglepetéseket: harmatsapkája a helytakarékosság érdekében hátrahúzható, fókuszírozója 1:10-es mikrofókuszos Crayford melynek tubusán beosztást is találunk. A kihuzat körbeforgatható a még komfortosabb és precízebb használat érdekében. Az L-papucs segítségével fotóállványra vagy csillagászati mechanikákra egyaránt felfogatható. A rögzítéseket a gyártó réz szorítógyűrűkkel oldotta meg. Minden Equinox teleszkóp praktikusan kialakított alukofferben érkezik.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Apokromatikus lencsés távcső 
Átmérő: 80 mm
Fókusz: 500 mm
Fényerő: F/6.25 
Elméleti max. nagyítás: 160 x
Kitakarás: - %
Kitakarás: - mm
Felbontóképesség: 1.45 "
Tubus súlya: 3 kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus: Crayford 
Kétsebességes: Igen 
Méret: 2" 
Alaptartozékok
Okulárok:
Barlow:
Keresőtávcső:
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter:
Tubusgyűrű:
Prizmasín:
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.