H-P: 9:30-17:00
       Szo: ZÁRVA
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

SkyWatcher Equinox 120ED

A termék forgalmazása megszűnt!

Ha olyan távcsövet keres ami kompaktabb a már jól ismert SkyWatcher 120/900 ED távcsövénél, viszont képalkotása megegyezik azzal és emellett rengeteg praktikus megoldással van ellátva, akkor a SkyWatcher Equinox 120ED megfelelő választás Önnek. 120 mm objektív átmérőjével 44%-al több fényt gyűjt össze 100 mm átmérőjű társánál. Így részletesebben mutatja meg a halvány mély-ég objektumokat és a bolygók légköri struktúráit. Továbbá méretében és súlyában is kisebb a már jól ismert SkyWatcher 120/900 ED távcsőhöz képest.

12 cm-es objektívátmérője tekintélyes méretnek számít az apokromátok között. A kontrasztos és éles képalkotásról a kiváló minőségű ED üveganyagból készült, többrétegű bevonatokkal ellátott optika gondoskodik, melynek fényáteresztése felületenként eléri a 99.5%-ot.

Csillagászati észlelések alkalmával kiemelkedően kontrasztos képalkotása mellett egészen biztosan lenyűgözik Önt a Jupiter felhősávjai, a Szaturnusz gyűrűje vagy az apró kráterek és nagyobb hegyláncok látványa a Holdon. A gázóriásokon apróbb részletek, mint a Jupiter Nagy Vörös Foltja vagy a Szaturnusz gyűrűjében lévő Cassini-rés is tanulmányozható ezzel a távcsővel. Kellően sötét égbolt alól mély-ég objektumok megfigyelésére is jól használható. Asztrofotósoknak is hasznos társ lehet a nagy képi teljesítmény és borotvaéles leképezés miatt. Egyaránt használható bolygók vagy mély-ég objektumok megörökítésére. Fényképezőgépünk elől nem maradnak rejtve sem a galaxisok, sem a csodás nyílt- és gömbhalmazok, planetáris vagy emissziós ködök.

A távcső tartogat még meglepetéseket: harmatsapkája a helytakarékosság érdekében hátrahúzható, fókuszírozója 1:10-es mikrofókuszos Crayford melynek tubusán beosztást is találunk. A kihuzat körbeforgatható a még komfortosabb és precízebb használat érdekében. Az okulároldali rögzítéseket a gyártó réz szorítógyűrűkkel oldotta meg. Minden Equinox teleszkóp praktikusan kialakított alukofferben érkezik.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer:
Átmérő: - mm
Fókusz: - mm
Fényerő:
Elméleti max. nagyítás: - x
Kitakarás: - %
Kitakarás: - mm
Felbontóképesség: - "
Tubus súlya: - kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus:
Kétsebességes:
Méret:
Alaptartozékok
Okulárok:
Barlow:
Keresőtávcső:
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter:
Tubusgyűrű: Igen 
Prizmasín: Igen 
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.