H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

SkyWatcher EQ-6R Pro GoTo mechanika

02250 • SkyWatcher EQ6-R Pro GoTo mechanika
 4.9
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
763 100 Ft
7631 pont
Beszerzés alatt
Ezt is fontolja meg:
03602 • 230V-os hálózati adapter (12V / 5A) szivargyújtó foglalattal
9 900 Ft
99 pont
✔  Készleten

Az új SkyWatcher EQ-6R Pro goto mechanika a régebbi NEQ-6 Pro GoTo mechanika utódja, mely számos fejlesztést kapott a korábbi modellhez képest. A SkyWatcher EQ6-R Pro GoTo mechanikát azoknak ajánljuk, akik kimagaslóan nagy teherbírású, komolyabb asztrofotós feladatokra is jól felhasználható mechanikát keresnek. Teherbírása alapján legfeljebb 25 cm-es Newton távcsövek, 28 cm-es Schmidt-Cassegrain rendszerek, illetve 18 cm-es lencsés távcsövek számára javasoljuk!

Az 5 cm vastag acéllábak, valamint a tekintélyes méretű mechanika fej a kiváló stabilitást teremtik meg. Az alap EQ-6-nál kevesebb áttétellel rendelkező golyóscsapágyazott tengelyeknek köszönhetően a periodikus hiba is igen alacsony, mely szinte teljesen kiiktatható a beépített autoguider porton keresztüli vezetéssel. Asztrofotósok nagyra értékelhetik az igen aprólékos (akár 0.25x-ös csillagsebességgel) végrehajtható korrekciókat, valamint a betanítható periodikus hiba korrekció (PEC) lehetőségét. A vezetés minőségét tovább növelték a beépített bordásszíj-hajtással

A SkyWatcher EQ6-R Pro Goto mechanika rendkívül erős acél tengelyei golyós, illetve kúpgörgős csapágyakon futnak. Ezáltal a mechanika nem lötyög, nincs felesleges mozgása, ezért a stabilitása és precizitása is ennek megfelelően nagyon nagy. A kényesebb alkatrészek a mechanika belsejében kaptak helyet, ahol védettek a szállítás során előforduló sérülésektől, koszolódástól és víztől - párától. Továbbá szállítás során nagy könnyebbséget jelent, hogy az ellensúly-tengely (amelyen 4 ellensúlynak van hely) visszatolható a mechanika fejébe. Az alapcsomag 2x5 kg ellensúlyt tartalmaz.

- Ergonomikus kialakítás
- Áttervezett, finomított pólusmagasság állítás
- Új elektronika finomabb mikrolépéses követéssel és nagyobb nyomatékkal
- Integrált expozíció-vezérlő port

A pólustávcső precíziós, precesszió-korrigált szállemezzel rendelkezik.

A SkyWatcher EQ6-R Pro GoTo mechanika SynScan (v5) kézivezérlője 12 nyelvű, többek között magyar nyelvű menürendszerrel is rendelkezik.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (11)
Adatlap
Galéria
Típus: Ekvatoriális mechanika 
Goto vezérlés: Igen 
Motorizált tengelyek: Igen 
Beépített enkóderek: Nem 
Finommozgatás: Igen 
Wifi vezérlés: Opcionális 
Pólustávcső: Igen 
Súly: - kg
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.