Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

SkyWatcher AZ-EQ-5 Pro goto mechanika

SkyWatcher AZ-EQ-5 Pro goto mechanika (acél háromlábon)
5 év (elektronika: 1 év) garancia
415 000 Ft
1-3 napon belül
SkyWatcher AZ-EQ-5 Pro goto mechanika (oszlopos állványon)
5 év (elektronika: 1 év) garancia
429 000 Ft
1-3 napon belül

A SkyWatcher AZ-EQ-5 Pro mechanikája a gyártó kiváló EQ-6 Pro mechanikájának hordozhatóbb változata. Számos újdonságot nyújt nemcsak az asztrofotós, de a vizuális megfigyelők számára is. Teherbírása alapján vizuális célra, azimutális módban legfeljebb 25 cm-es newton távcsövek, 25 cm-es SC/MC rendszerek ill. 15 cm-es lencsés távcsövek számára javasoljuk. A mechanikafej súlya mindössze 7.7 kg (ellensúly nélkül).

A SynScan kézivezérlő LCD kijelzővel is rendelkezik a kommunkációra, valamint adatbázisa több, mint 42 900 objektum adatát tárolja melyek bármelyikére néhány gombnyomással ráállhatuk. Mindemellett a számítógéppel történő kommunkációt is támogatja, így akár egy közönséges PC-ről is vezérelhetővé teszi a mechanikát, és nem utolsó sorban GPS vevő is csatlakoztatható hozzá. További információt a vezérlésről itt találhat.

Az 4.5 cm vastag acéllábak valamint a tekintélyes méretű mechanika fej a kiváló stabilitást teremtik meg. Az alap EQ-5-nél kevesebb áttétellel rendelkező golyóscsapágyazott tengelyeknek köszönhetően a periodikus hiba is igen alacsony, mely szinte teljesen kiiktatható a beépített autoguide porton keresztüli vezetéssel. Asztrofotósok nagyra értékelhetik és az igen aprólékos (akár 0.25x-ös csillagsebességgel) végrehajtható korrekciókat, valamint a betanítható periodikus hiba korrekció (PEC) lehetőségét.

Az alábbiakban összegfoglaljuk miben nyújt többet, mint a hasonló árú mechanikák:

  • a RA és a DEC tengelyen található motorok bordásszíjjal csatlakoznak a mechanikához, mely minimális holtjátékot és csendesebb működést garantál. Asztrofotózásnál a korrekciós beavatkozásokra gyorsabban reagál a mechanika, így pontszerűbb csillagokra van lehetőség.
  • mindkét tengelyen enkódereket találunk, melyek lehetővé teszik, hogy beatanitást követően is kézzel bárhova gyorsan odamozgassuk a távcsövet anélkül, hogy a kézivezérlő elvesztené a tájékozódást. Mindez időt takarít meg az égterületek közötti váltáskor.
  • a kisebb SkyWatcher mechanikák egyik gyenge pontja volt, hogy tengelyrögzítéskor egy ponton szorították meg a tengelyt mely kismértékben elmozdította a távcsövet. Az újratervezett tengelyrögzítő mechanizmus kiküszöböli ezt az apró bosszantó hibát is.
  • a mechanika fej azimutális módba billenthető, ekkor az ellensúly helyére egy másik távcsövet is rögzíthetünk.
  • a távcsőrögzítő sín a forgástengelyhez közelebb került, ezáltal a távcső forgatónyomatéka kisebb lett. Kisebb ellensúlyok szükségesek a használathoz.
Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Típus: Azimutális/ekvatoriális mechanika 
Goto vezérlés: Igen 
Motorizált tengelyek: Igen 
Beépített enkóderek: Igen 
Finommozgatás: Igen 
Wifi vezérlés: Opcionális 
Pólustávcső: Opcionális 
Súly: - kg
1

Kiemelten ajánljuk

Skywatcher SynScan WiFi adapter Skywatcher SynScan WiFi adapter
19 900 Ft
SkyWatcher pólustávcső AZ-EQ-5 mechanikához SkyWatcher pólustávcső AZ-EQ-5 mechanikához
26 400 Ft
SkyWatcher PowerTank 7Ah SkyWatcher PowerTank 7Ah
36 900 Ft

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.