Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

SkyWatcher Avant AZ-EQ mechanika

SkyWatcher Avant AZ-EQ mechanika
Felszereltség: ellensúly, oszlopmagasító, háromláb
5 év garancia
63 300 Ft
Készleten
SkyWatcher Avant AZ-EQ mechanika fej
Felszereltség: ellensúly
5 év garancia
46 600 Ft
1-3 napon belül

A SkyWatcher Avant AZ-EQ mechanika ideális társ kistávcsövekhez, amennyiben szeretnénk elkerülni a hosszas készülődést észlelés előtt. A csupa fém mechanikafej mindkét tengelyen akadálymentesen körbeforgatható finommozgatással is. Szintén mindkét tengelyen könnyedén kioldható kuplung szorító csavarokat találunk, ami a durva célzásnál jelent előnyt. Finommozgató csavarjai csúszásmentes bordázott, gumiborításúak és átszerelhetőek az ellentétes oldalra is, ami főként a balkezeseknek kedvez. A mechanika fej -ahogy a neve is mutatja SkyWatcher Avant AZ-EQ - könnyen átállítható azimutális módba, ilyenkor mint egy fotó-videóállványt használhatjuk nappali megfigyelésekhez, akár spektív alá is.

Ellensúlytengelye az EQ-1-2 típusokéval egyezően 12 mm-es átmérővel készülnek, sőt a finommozgató tengelyek is kompatibilisek, tehát flexibilis finommozgató karokkal (nem tartozék) is használhatóak. A finoman kidolgozott mechanikafejen vízmérték gömböt és pólusra állást pontosító csavarokat is találunk.

Mivel a mechanika fej 3/8"-os (withworth) állványmenetes csavarral csatlakozik az acéllábas állványhoz, így bármely 3/8"-os fotó-videóállványra feltehető. A távcsövek fogadására 1/4"-os állványmenetes csatlakozás szolgál, így a legtöbb fényképezőgép, hőkamera, videókamera valamint spektív mozgatására is jó megoldást jelent. Prizmasínes távcsövek csatlakozására kuplungos adapter vásárlása szükséges.

A SkyWatcher Avant AZ-EQ acéllábas mechanika nagyon könnyen hordozható, összecsukva 69 cm hosszúak, kinyitott állapotában 112 cm magas amit tovább növel a mechanika fej és a közbe iktatható hosszabbító oszlop. További stabilitást ad a három lábat kitámasztó tálca, valamint a lábak végén található gumis tapadást növelő borítás.

Kis súlyával, kompakt méretével, 3 kg-os terhelhetőségével főleg rövid fókuszú refraktorok, newton távcsövek és különösen katadioptrikus rövid építésű "kitelepülős" műszerekhez illik.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Típus: Azimutális/ekvatoriális mechanika 
Goto vezérlés: Nem 
Motorizált tengelyek: Nem 
Beépített enkóderek: Nem 
Finommozgatás: Igen 
Wifi vezérlés: Nem 
Pólustávcső: Nem 
Súly: - kg
0

Kiemelten ajánljuk

Bresser kuplung Vixen-prizmasínhez Bresser kuplung Vixen-prizmasínhez
13 900 Ft
SkyWatcher Avant/StarQuest óragép (léptetőmotoros) SkyWatcher Avant/StarQuest óragép (léptetőmotoros)
19 700 Ft

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.