H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szervíz |   
Bejelentkezés
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

SkyWatcher 457/1900 Dobson

SkyWatcher 457/1900 Dobson
2"-es Crayford fókuszírozó, 25 mm-es és 10 mm-es bárium okulárok, 9 x 50-es keresőtávcső
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
1 334 000 Ft
1-3 napon belül
SkyWatcher 457/1900 Dobson goto vezérléssel
2"-es Crayford fókuszírozó, 25 mm-es és 10 mm-es bárium okulárok, 9 x 50-es keresőtávcső
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
1 952 800 Ft
1-3 napon belül

A SkyWatcher 450/1900 dobson távcsőnek, e nehézsúlyú bajnoknak a tervezői a megszokottól merőben eltérő mechanikát és tubust álmodtak meg. A "Truss Tube" fantázianevű mechanika lehetővé teszi, hogy az ötven kilogrammos távcsövet elemeire bontva tároljuk és szállítsuk. Összerakása a tapasztaltok szerint nem vesz igénybe többet húsz percnél, és egyetlen részegysége sem súlyosabb 12 kilogrammnál (főtükör).  

A nyitott tubusú távcső merevségét 30 milliméter átmérőjű csövek adják,  összeszerelve megtartják a távcső kollimációját. Az összerakás nagyon egyszerű: a csöveket beszámozták, és gyorscsatlakozóval rögzíthetők a helyükön - szerelésnél tehát semmilyen speciális szerszámra nincs szükség. A nagyobb kontrasztról egy fekete lap gondoskodik, amelyet a fókuszírozóval szemben helyeztek el.

Nagy teljesítmény, könnyű használat
 
Természetesen a SkyWatcher 450/1900 dobson távcsőre is igazak a dobsonok jellemzői: a hatalmas teljesítmény, az egyszerű használat,a  helytakarékosság és könnyű szállítás (a szétszedhetőség révén).

Ezt a csillagászati óriást Ön könnyedén hasznáhatja, mintha nem is a nehézsúlyú bajnokok egyikével dolgozna. Ám az elsősorban vizuális megfigyelésre tervezett eszköz egy obszervatóriumi műszerhez hasonló látványban részesíti Önt egy-egy nyugodt éjszakán - legyen szó akár a Hold és a bolygók lélegzetelállító felszíni formáinak megfigyeléséről, vagy éppen a mélyég-objektumok megpillantásáról.

Impozáns optika

A negyvenöt centiméter átmérőjű főtükör már az obszervatóriumi eszközök közé emeli a SkyWatcher 450/1900 dobson távcsövet. Ez természetesen meglátszik a távcsőben megpillantható objektumok "listáján" is. A csillaghalmazok apró csillagokra bonthatóak, jó pár galaxis spirálkarja könnyen felismerhető. Számos csillagközi gáz- és porfelhő szinte a fényképeken ismert formáját mutatja.

Az eszköz rendkívül pontosan megmunkált főtükre prémium minőségű, minimum diffrakcióhatárolt, ráadásul az alacsony hőtágulású Pyrex anyagból készült. A távcső akár a 16 magnitúdónál halványabb objektumokat is megmutatja a megfelelően sötét égbolt alatt.

Kiválóan alkalmas emellett a Hold és a bolygók megfigyelésére - jó nyugodtságú, illetve átlátszóságú éjszakán fantasztikus részleteket mutat meg égi kísérőnk felszínéből, míg a Szaturnusz gyűrűrendszerében akár az Encke-rés is megpillantható vele. Szoros kettőscsillagok vizsgálatára is precíz, minőségi műszer. 

Precíz mechanika, gazdag felszereltség

A SkyWatcher 450/1900 dobson távcső zsámolya négy teflonpárnán forog, precíz siklócsapágyazást biztosítva. A prémium távcsőhöz természetesen precíz, 2"-es Crayford kihuzata jár. A 2"-os kihuzat hatalmas látómező elérést teszi lehetővé - a kihuzathoz egyébként 1.25"-ös adapter is jár, így az ilyen átmérőjű okulárok is használhatok a távcsővel.  A távcső gazdag felszereltséggel érkezik: az alap 25 és 10 mm-es okulárokkal 76x-os és 190x-es nagyítás érhető el, a 9x50-es kereső szintén alaptartozék.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Dobson távcső 
Átmérő: 458 mm
Fókusz: 1900 mm
Fényerő: F/4.1 
Elméleti max. nagyítás: 916 x
Kitakarás: 26 %
Kitakarás: 120 mm
Felbontóképesség: 0.26 "
Tubus súlya: 50 kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus: Crayford 
Kétsebességes: Igen 
Méret: 2" 
Alaptartozékok
Okulárok: Bárium 25 és 10 mm 
Barlow:
Keresőtávcső: 9x50 
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter: Igen 
Tubusgyűrű: Nem 
Prizmasín: Nem 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.