H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Sky Quality Meter

04118 • Sky Quality Meter lencsével (SQM-L)
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
69 900 Ft
699 pont
Rendelésre

A Sky Quality Meter segítségével pontos képet kaphat az észlelőhelyeit érintő fényszennyezettség mértékéről és annak változásáról is.

Az amatőr csillagászok sokszor akaratlanul is csak szubjektíven képesek egy-egy észlelőterület "minőségét" meghatározni. Az észlelőt aktuálisan jellemző fiziológiai állapot megakadályozza az objektív értékelést, ezért fontos a műszeres ellenőrzés, amely nem csak segít kiválasztani a legmegfelelőbb észlelőhelyeinket, de az ég-minőség időbeli változásai, tendenciái is nyomon követhetőek lesznek általa.

A Sky Quality meter (L) verzió beépített objektíve révén szűkebb 20° szögben meghatározott tartományra pontosítja a mérést, amelyet a jól látható digitális kijelzőről tudunk leolvasni, de nem csak az ég minőségét hanem az aktuális környezeti hőmérsékletet is leolvashatjuk °C vagy °F-ben.  A gombnyomásra induló mérés körülbelül 8 másodpercen át tart, amit párszor megismételve még pontosabb értékekhez jutunk, hiszen ahogy a mérnökök szokták mondani: "egy mérés nem mérés". 

Fontos: - Ne irányítsa a műszert a Nap felé! 

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.