H-P: 9:30-17:00
       Szo: ZÁRVA
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Scopium XSP-251T-CDF biológiai mikroszkóp

Scopium XSP-251T-CDF biológiai mikroszkóp 40x-100x-400x-1000x nagyítással
Kardioid sötétlátóteres kondenzorral és írisz-diafragmás 100x objektívvel
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 5 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
329 000 Ft
Ezt is fontolja meg:
Preparátum fedőlap 22 x 22 mm (100 db)
1 800 Ft
1 350 Ft
Preparátum tárgylemez (50 db)
2 400 Ft
1 800 Ft
24 részes preparátum gyűjtemény
3 990 Ft

Az XSP-251T-CDF mikroszkópunkat kifejezetten sötétlátóteres vizsgálatra - pl. élővércsepp-analízis - ajánljuk. Mivel a csomag része a fehérfényes kondenzor is, ezért általános mikroszkópizálásra is jól használható az eszköz.

A minőség az optikánál kezdődik
A mikroszkóp három darab semi-plan akromatikus objektívvel (4x-10x-40x) rendelkezik, valamint egy 100x-os íriszdiafragmával ellátott plan objektívvel, melyek DIN szabványú csatlakozásuknak köszönhetően könnyen cserélhetőek. A 10x-es nagyítású okulár extra széles látószögű és 30 mm (Zeiss szabványú) kihuzatba illeszkedik. További nagyításokat (akár max. 1500x illetve 2000x) elérhetünk opcionális WF15x és WF20x okulárokkal. 2 db gumi szemkagyló alaptartozék, segítségével kényelmesebbé válik a kétszemes betekintés.

Kardioid sötétlátóteres kondenzor
A sötétlátóteres mikroszkóp "lelke" egy kiváló minőségű olajimmerziós kardioid sötétlátóteres kondenzor, melyet egy 150W teljesítményű izzóval megegyező fényerősséget adó LED világít át. A szintén olajimmerziós íriszdiafragmás 100x objektív a nagylátószögű WF10x okulárral együtt 1000x-es nagyítást ad, mellyel részletesen tanulmányozhatóvá válnak a vörösvérsejtek, valamint a vérben lévő más részecskék.

Kettő az egyben mikroszkóp
A sötétlátóteres és a fehérfényű kondenzor egy mozdulattal cserélhető, így a felhasználástól függően bármelyik használható. A megvilágítás minősége többféle megoldással finomhangolható: tekerőgombbal, illetve 2 mm és 30 mm átmérő közötti írisz blendével állítható az erőssége, ezen túlmenően az N.A. 1.25 jelzésű Abbe kondenzorral akár a fókuszát is változtathatjuk. Mindezen tulajdonságok lehetővé teszik a full Koehler-féle megvilágitási módszer alkalmazását.

Precizitás mindenek felett
A "normál" fókuszírozó mellett 0.002 mm-es lépésközű finomfókuszírozót is találunk, hogy a kapott kép mindig borotvaélesre állítható legyen. A mechanikus tárgyasztal finommozgatással ellátott és 0.1 mm-es precizitással állítható - mindez szükségtelenné teszi, hogy a preparátumhoz kézzel hozzá kelljen nyúlni, berázva ezáltal a mikroszkópot. A mozgó alkatrészek mentesek mindenféle holtjátéktól, ami kényelmessé teszi a munkát.

Trinokuláris fej a mikrofotózás szerelmeseinek
Azok számára, akik komolyan gondolják a mikroszkópban látott kép megörökítését, a trinokuláris fej igazán nagy segítség. A betekintőfej 45°-ban döntött és 360°-ban körbeforgatható, ezáltal bármelyik irányból kényelmesen használható. Rendelkezik független 23.2 mm-es kamera csatlakozóval is, melybe a bejutó fény mennyisége szabályozható.

Az alapcsomag tartalmaz még sárga, zöld és kék szűrőket, ezen túlmenően egy erős takarófóliát, mellyel megvédhetjük a mikroszkópot a portól, amikor nincs használatban.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Mikroszkóp típusa: Biológiai mikroszkóp 
Ajánlott alkalmazás: Félprofesszionális biológiai mikroszkóp 
Objektív típusa: Semiplan akromatikus 
Objektívek nagyítása: 4x 10x 40x 100x 
Betekintőfej típusa: Trinokuláris (kétszemes+kameraport) 
Megvilágítás: LED 
Felső megvilágítás: Nem 
Alsó megvilágítás:
Kondenzor: NA 1.25 
Tárgyasztal mérete: 180x150 mm
Tárgyasztal finommozgatás: Igen 
Kétsebességes fókusz: Igen 
Okulár méret: 30 mm 
Súly: 6.7 kg
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.