H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   HU  ·  EN
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt
A koronavírus járvány miatt kollégáink és vásárlóink védelme érdekében szájmaszk használata kötelező valamint korlátozzuk a szaküzletünkben egyszerre tartózkodó vásárlók számát.

Scopium polarizációs szűrőpár

Scopium polarizációs szűrőpár
 (53)
10 900 Ft
Készleten

A Hold fényességének csökkentésére a polarizációs szűrők jelentik a legjobb megoldást. Egymáson elforgatva a két tagot változtatható a fényáteresztés mértéke az aktuális holdfázisnak és nagyításnak megfelelően.

Az Scopium polarizációs szűrőpár fényáteresztő képességét 1%-40% között állíthatjuk ötletes gyűrűs megoldással - ezzel nem áll fenn a veszély, hogy a sötétben esetleg széthullik a két szűrő. (Az olcsóbb modellek menetükön forognak el, melynek megvan az esélye, hogy használat közben szétesnek.) Természetesen van lehetőség a két szűrő szétszedésére is. Kiváló minőségének köszönhetően nagy nagyításokon sem vehető észre képminőség romlás.

TIPP: polarizációs szűrőpárt legkényelmesebben úgy használhatunk, hogy az egyiket a zenittükör- míg a másikat az okulár szűrőmenetére csavarjuk fel. Ekkor mindössze az okulárt kell forgatnunk a kívánt fényáteresztő képesség elérése érdekében. Newton távcsövek esetén a zenittükör helyett 2x Barlow is szóba jöhet: ekkor a lencse helyére helyezzük be a szűrőt.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (53)
Adatlap
Galéria
Típus: Hold- és bolygó szűrő 
Vizuális használat: Igen 
Fotografikus használat: Nem 
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.