H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Scopium Herschel prizma

A termék forgalmazása megszűnt!

A Nap vakító fényének csökkentésére talán a Herschel prizmák jelentik a legjobb megoldást. Képük - mind a fólia, mind az üvegszűrőkhöz viszonyítva - páratlanul kontrasztos, éles nem véletlenül az igényes napmegfigyelők kedvenc eszközei. A Scopium Herschel prizmával hármas célt tűztűnk ki: egy maximálisan biztonságos, kimagasló minőségű ám különösen kedvező árú eszközt kivántunk piacra dobni. Nem elhanyagolható szempont volt mindezek mellett egy rugalmasan bővíthető, alakítható termék.

Biztonság, minőség és ár mindenek felett
A biztonságos megfigyelést és a kontrasztos, éles képet egy nagy pontossággal megmunkált prizma alapozza meg. A prizma hővédő bordája megakadályozza a koncentrált fény kilépését hátul.

A prizma házában több szűrő elhelyezhető (összesen akár négy darab) melyekkel mind vizuális, mind fotografikus megfigyeléshez optimalizálhatjuk az eszközt. Vizuális megfigyelés esetén az alapcsomagban található ND3 szűrő és egy másik sötétebb neutrál- vagy polarizációs vagy Baader Solar Continuum szűrő elengedhetetlen. (Polarizációs szűrő használatának előnye, hogy az okulárral együtt elforgatva változtatható a Nap fényerősségének mértéke.) Fotografikus használat során az ND3 szűrő helyettesíthető ND1.8 szűrővel is, ekkor rövidebb expozíciós idővel dolgozhatunk. Ennek során csökkenthető a légköri turbulenciák zavaró hatása és a képminőség jelentősen növelhető.

Rugalmas bővíthetőség
A prizma távcső felöli oldalán T2-es menetet találunk, ezáltal legtöbb SkyWatcher/Celestron refraktor végén található T2-es menetre felhelyezhető. Opcionálisan természetesen 1.25"/T2 vagy 2"/T2 adapter is használható. Az okulárkihuzat eltávolításával T2-es menetet kapunk, melyre egyszerűen felerősíthetőek a tükörreflexes (DSLR)  fényképezőgépek a megfelelő T2 gyűrű segítségével. A megoldás előnye, hogy garantáltan fókuszba lehet állni mindenféle egyéb adapter, fókusznyújtó tag nélkül!

Herschel prizmánkat leginkább lencsés távcsövekben való használatra ajánljuk. Newton távcsövekben a korlátozott fókusz állítási lehetőség miatt nem kapunk éles képet.

A Herschel-prizma továbbra is szép képet ad. Szépen elkülönül egymástól az umbra és a penumbra. Kezd feltűnni és kirajzolódni a penumbra sugaras szerkezete. Az is kiderül, hogy a penumbra egyes területein egyáltalán nincsenek sugaras területek, az ?sima? mező. Ebben, illetve ennek és a szálas területnek a határán két, viszonylag nagy, fekete folt (granula?) fedezhető fel. Ezen a nagyításon ez elég világosan látszik. " Bővebben...

Csomag árak
Vásárlói vélemények (5)
Adatlap
Galéria
Típus: Napszűrő 
Vizuális használat:
Fotografikus használat:
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.