Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Scopium Birder 15-45x60 spektív

A termék forgalmazása megszűnt!

Természetjárás közben is szeretne könnyedén, nagy súlyok cipelése nélkül mozogni? De fontos Önnek a nagyobb nagyítás elérhetősége, valamint az is, hogy minőségi felépítésű, tartós, világos és éles képet adó eszközzel figyelje meg a természetet, a madárvilágot vagy tágabb környezetét? Akkor Önnek különösen ajánlott a Scopium Birder 60 spektív. Helytakarékos és pénztárcakímélő megoldás azoknak, akik a minőség terén ebben a kategóriában sem szeretnének kompromisszumot kötni.

A 60 mm-es frontlencse 20%-al nagyobb átmérőjű az 50 mm-es spektívéhez képest. Ennek megfelelően fénygyűjtő képessége is nagyobb, ami pedig megnövelt nagyítást is jelent -  a 15-45x között állítható nagyítás a legkisebb és a legnagyobb állásban is mindvégig világos, tiszta képet garantál, nincsenek ki nem használható nagyítási tartományok. A 60 mm-es frontlencsével némileg több részletet figyelhet meg és kissé világosabb képet is kap - főleg szürkület idején - mint a kisebb spektívekkel. A 45 fokos betekintési irány kényelmessé tesz a vízszintes és az attól fentebb történő megfigyelést.

Kényelmes hordozhatóságán és gyors bevethetőségén túl - egy kis hátizsákba is könnyedén belefér és percek alatt felállítható a terepen, súlya 800 gramm, hossza 36 cm - számos kényelmi szolgáltatással is ellátta a gyártó a Scopium Birder 60 spektívet. Ezek között érdemes említeni a tartozékként adott zoom okulárt, melynek eltekerésével fokozatmentesen változtatható a spektív nagyítása anélkül, hogy Önnek okulárt kellene cserélnie. A megnövelt méretű és gumírozott fókuszáló gombbal pedig még hideg időben, kesztyűt viselve is könnyedén beállítható a kép élessége. 

A gyártó - a drágább kategóriájú termékekhez hasonlóan - e távcső optikai felületeit is tükröződéscsökkentő bevonattal látta el - ennek köszönhetően a világos, kontrasztos képet ad a teljes nagyítási tartományban. A frontlencsét és a zoom okulárt a tartozékként adott védősapkák óvják a sérülésektől és a szennyeződéstől, amikor nem használja a távcsövet.    

A spektív különösen ajánlott madarászok számára, megfizethető árú kompromisszumként a hasonló méretkategória drágább termékeihez képest. A 15x-es nagyítással még kézből is használható valamennyire az eszköz, ám efeletti nagyítási tartományokhoz már állvány használatát javasoljuk (kézből használva remeg a távcsőben benne látott kép). Hasonlóan ajánlott azoknak is, aki lőtéren szeretnének lövészeti eredményeket gyorsan bevethető eszközzel ellenőrizni.

A Scopium Birder 60 spektív tartozéka még egy asztali állvány, valamint egy vállra akasztható hordtáska, amellyel biztonságosan és kényelmesen szállíthatja a távcsövet akár gyalogosan, akár járművel közlekedik. A Scopium Birder 60 spektív is természetesen fotó állványra is szerelhető, szabvány fotómenet csatlakozója révén. 

Átmérő: 60 mm
Objektív típusa: Akromatikus 
Nagyítás: 15 - 45 x
Látómező: 2.2 - 1.1 °
Látómező: 39 - 19 m (1000 m-en)
Közelfókusz: 10 m
Vízhatlan: Igen 
Gáztöltés: Nem 
Súly: 800 g
Hossz: 360 mm
Hordtáska: Igen 
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.