Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Scopium 2" dielektrikus zenittükör

Scopium 2" dielektrikus zenittükör
1 év garancia
29 900 Ft
Érdeklődjön

A Scopium dielektrikus zenittükör precízen megmunkált üveganyagára felvitt bevonat 99%-os fényvisszaverődést nyújt, tehát szemmel láthatóan világosabb, kontrasztosabb látványt mutat, szemben a hagyományos alumínium bevonatokkal, amelyek a fény 88%-át verik csupán vissza. A minőség másik fokmérője a felület megmunkálási finomsága, pontossága, amiben szintén igen magas Lambda 1/10 értékkel bír a Scopium dielektrikus zenittükör A szénszálas mintázatú oldallapok egyedi megjelenést kölcsönöznek a terméknek. 

A dielektrikus bevonatnak számtalan előnye van a hagyományosakkal szemben: nem öregszik el az idővel, vagyis fényvisszaverő képességét hosszú időn át megtartja. Sokkal keményebb a bevonat, így nem karcolódik a tisztítás során. Végül, de nem utolsó sorban kisebb mértékben szórja a fényt, mint az alumínium bevonatok, a kapott kép kontrasztosabb, ami különösen bolygó- és kettőscsillag észlelés alkalmával jelent előnyt.

A zenittükör teste alumíniumból készült, szemben az olcsóbb zenittükrök műanyag házával. Belseje matt fekete, fényelnyelő anyaggal bevont, emellett recézett kialakítású a legkevesebb tükröződés érdekében.

Az egyedi odafigyelésnek nincs még vége: a zenittükör réz szorítógyűrűvel rendelkezik, ezáltal rögzítéskor nem karcolja össze az okulárok kihuzatát. Természetesen a 2"-es szűrőmenet is alapjellemző, ahogy a 2"-1.25" szűkítő is.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.